Sofija je heroj Srbije: Najhrabrija devojčica pobedila u borbi za život, i vratila se kući!

0

Sofija Nikolić je rođena sa rascepom između dušnika i jednjaka, i zbog toga joj je sva hrana koju bi uzimala odlazila u pluća. Za samo godinu i po dana imala je desetak operacija u Parizu. Od rođenja prkosi medicini i lekarima koji nisu verovali u nju.

Tokom tromesečnog boravka u Francuskoj, Sofija je izdržala dve operacije od po deset sati, prva je bila neuspešna a druga je bila teža i komplikovanija, i za Sofiju i njene roditelje poslednji pokušaj.

Ljubav i požrtvovanost majke Bojane Nikolić i oca Dejana dali su malenoj snagu da se izbori.

- Oglasi -

Borba je bila velika, a Sofija je herojski izdržala i vratili smo se kući, pošto smo ustanovili da su fistule zatvorene. Prva operacija je bila neuspešna, i ostao nam je taj poslednji pokušaj. Bili smo van sebe. Posle druge operacije, počela je borba iz minuta u minut, nismo znali da li će naša Sofija preživeti – priča majka za Blic.

Sofijin odlazak na operaciju pratila je u novembru cela Srbija, kada je u rekordnih pet dana skupljeno 122.000 evra za njeno lečenje. Francuski lekari rekli su da na svetu postoje samo dva ili tri pacijenta kao Sofija, i da je ta operacija poslednji pokušaj.

- Advertisement -

Komentara
Loading...