ŠOK : Kolika si kao kit .Ti se nikad nećeš poroditi Umrećete i dete i ti “REČI JEDNE DOKTORKE “

0

Da JA sam ta što se porodila sama kod kuće.

foto.privatna arhiva mame Dragane 

E pa ovako pre svega , ne želim nikakve osude i loše komentare (koji su bili kad je napisana priča bila za porodjaj kod kuće prošli put) tipa “jao šta da je ” zato što nije i tačka. I u bolnici se svašta dešava pa ja nikome ne kažem što si išla, tako da svako ima pravo na svoj izbor. I još nešto kako se sve vi plašite toga kod kuće, tako se i ja panično plašim toga u bolnici i na sam pomen se sva parališem i bude mi loše. Tako da je ovo bila moja odluka.

Prva trudnoća.

Do drugog meseca nisam ni znala da sam trudna (sumnjala jesam,ali 4 testa su bila negativna) odem privatno na uz 2 mesec trudnoće i cista na levom jajniku. Odmah dobijem utrogestan i folnu kiselinu i elevit. Odem u savetovalište u bolnici. Svi nadrdani nervozni,prva trudnoća ja ne znam ništa još sam A- grupa pa non stop vadjenje krvi i provera antitela. Izbuši li me sačuvaj bože. Sa 70g sam zatrudnela.

Dobijem uput za dabl test odem odradim ga, rezultati loši. Doktorka iz savetovališta šalje u bg na Pregled i da se izvrši abortus. U bgu u gaku mi se smeju i kažu da je to cista glupost imam 21 god i to je ne moguće. Vraćam se i odlazim da joj pokažem šta su oni rekli i napisali ona mi da da pijem progesteron 3×200 ,kreću mi vrtoglavice, non stop sam umorna povraćam,imam bolove u stomaku. Opet vadjenje krvi antitela dobra,aj sad tripl test. Dobro je sve je okej. Vaginalni pregled,ja ne mogu da se popnem na sto i raširim noge. Beba nisko pritiska me kako legnem na ledja i raširim noge tako me uhvati grč i ne mogu da se pomerim oduzmu mi se noge. Jedva sišla sa stola. Ne mogu da hodam ne osećam noge.

Prelazim na uz a ona non stop komentariše ( u moje vreme nije bilo sexa pre braka to su samo kurve radile Pogledaj se kolika si kao kit .Ti se nikad nećeš poroditi Umrećete i dete i ti. Okreće se ka mom dečku -vereniku kako god i kaže mu em je kurva em je debela kako možeš da budeš sa njom) .

Na uz sve okej sa bebom ali ona smatra da treba da ostanem na posmatranju. Ja odbijam. Potpisujem se i odlazim,a ona mi na vratim dobacuje ako mišlis da se ikad porodiš smršaj pod hitno,ja nemam vremena za takve . To je bio 18.11.2014. Tad sam zadnji put ušla u bolnicu.

Razmišljam o porođaju u kući 

U medju vremenu čujem od drugarice da se porodila kod kuće u bazenu. Raspitam se i dogovorim sa ženom koja je profesionalna babica i koja se time bavi. 26.3. 2015. Je bio termin. Ništa sve okej. 27 mog u noć oko 4 mi je jak bol presekao stomak. Jedva sam se namestila nekako da zaspim. U 6i30 vise nisam mogla da izdržim. Odem u wc na papiru krvav sluzav iscedak. Produbim mamu i nazovemo babicu da krene pošto je iz bg.

Posteljica je bila na zadnjem zidu i svi bolovi su mi isli kroz kičmu. Kako da mi neko na silu razvlači kicmeni stub. Babica je stigla oko 3 popodne za to vreme sam se ja prirodno čistila. Oko 7 sam ušla u bazen,ali mi je bio kratak i osećala sam kako faktički sedim bebi na glavi i morala sam da se premestim na krevet. Inače kontrakcije u vodi i kontrakcije na suvom ne merljive. U vodi skoro da nisam osećala. I krećemo pola 8 ja 7 prstiju orvorena pitam nju kad misli daće biti gotovo ona kaže oko 4-5 ujutru jer nemam napone samo kontrakcije.

I na svet je došao moj lepotan Dimitrije 

Medjutim ja nastavljam da se otvaram u 9 puca vodenjak u 9i 15 se radja Dimitrije 3350g 50cm 36cm. Sve super.. nisam se pocepala nisam sečena. Bebu mi odmah spušta na mene pokriva nas oboje i čekamo da pupčanik prestane da pulsira. Bebac je odmah našao sisu i počeo da sisa. Kad je pupčanik pobeleo odsekla ga je. Otišla okupala bebu obukla je i uspavala. Ja sam za to vreme jela. Pošto nisam imala snage više da se napinjem ustala sam i čučnula iznad lavora i posteljica je ispa u 22i15. Otišla sam istuširala se i legla sa bebom.

Poruka za buduće mame

Ne dozvolite da vas doktori vredjaju veruj te u sebe i svoju bebu ? ili nabodite nadrkanu doktorku u klimaksu ?

A OVO JE NJENA PRIČA SA DRUGOG POROĐAJA

Porodjaj iz mog ugla: Krenule smo u avanturu zvanu porodi samu sebe 🙂

Hvala mojoj dragoj čitateljki mami Dragani i na priči sa prvog porođaja . Ovo vam je velika poruka svima koji ste je osudili kada je napisala priču sa drugog porođaja !! NE SUDITE ONO ŠTO NE ZNATE . NI VI NISTE SAVRŠENE ! SVAKA MAJKA ZNA ŠTA JE NAJBOLJE ZA NJU I NJENO DETE . Mališanima želim divno i bezbrižno detinjstvo i čast mi je da je njihova priča o njihovom rođenju baš na našem portalu 😉 Ljubim vas puno :* 

Priču pripremila (Urednica sajta Sonja Milekić )

autor priče . Mama Dragana 

izvor. devetmeseci.net 

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI !! SVAKO KOPIRANJE OVE PRIČE JE ZABRANJENO !! POŠTUJTE AUTORA  ! 

 

 

 

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online