Sok od spelte je toliko moćan, da pomaže čak i oko ženskih problema i smanjenju opadanja kose

Dok se borimo sa svakodnevnicom, trudimo se da budemo jake, zdrave ali i lepe.  Nije uvek lako uskladiti sve, ali uz pomoć jednog sastojka iz prirode, možemo doprineti našem zdravlju i lepoti.

 

Ne, nisu u pitanju skupe kreme, tretmani za našu kosu ili kožu, u pitanju je naša spelta. Verovali ili ne, sok od spelte je toliko moćan, da pomaže čak i oko “ženskih problema”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PG Subanović (@zdravlje.za.sve)


Sok od spelte ublažava menstrualne bolove, koji nastaju usled nedostatka vitamina i minerala u organizmu.  Takođe, nedostatak tih vitamina i minerala utiče i na neredovne cikluse, tako da naš sok koji je prepun vitamina rešava i taj problem.

Što se tiče naše spoljašnje lepote, ukoliko redovno pijemo sok od spelte, on nam pomaže u detoksikaciji tela, poboljšava zdravlje i daje blistavu kožu! Koristi se za lečenje kožnih bolesti kao što su psorijaza ili ekcem.

Dnevni unos našeg soka je dobar za kožu sklonu aknama, a uklanja i ožiljke i fleke na koži.

 

Pomaže protiv starenja, podmlađuje ćelije, brine o opuštenoj koži, održava elastičnost kože i čini da izgledate mlađe!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PG Subanović (@zdravlje.za.sve)

Sok od spelte ubrzava rast kose, tako što uklanja mrtve ćelije sa temena i kože, omogućavajući novim ćelijama kose brži rast. Pored toga, utiče na smanjenje opadanja kose. Obnavlja kosu i ojačava njen koren. 🌱
Sprečava pojavu sedih vlasi, tako što štiti jetru, pročišćava krv neutrališući toksične supstance kao što su kadmijum, nikotin, stroncijum, živu i polivinilhlorid. Redovna konzumacija može vratiti vašu sedu kosu u prirodnu boju.

Dakle, ustanovili smo na koji način nam spelta pomaže da izgledamo, ali i da se osećamo lepše.

Lepota dolazi iznutra. ❤

Foto Unsplash
Autor/Izvor Sve zazdravlje
Komentara
Loading...