Sređena kuća za 30 minuta: Savršeni trikovi koje treba da primenite

Da biste istovremeno obavili sve kućne poslove otkrićemo vam 12 caka kako da rasporedite vreme, a da ne padnete na nos od posla.

10359_shutterstock_56730034

15 – MINUTNI ZADACI:

ČISTA I UREDNA KUHINJICA
Koristite dezinfekcione maramice za jednokratnu upotrebu. Prebrišite sve radne površine, sitne kućne aparate, šporet. Zatim dohvatite džoger i očistite podove.

OČISTITE KREVETE
Usisajte sve delove podjednako. Obratite pažnju i na jastukei zadnje delove kreveta na kojima se često taloži prašina.

SREDITE KREVET
Skinite svu posteljinu, usisajte dušek, jastuke provetrite. Prljavu posteljinu stavite na pranje u veš mašinu, zamenite novu. Usisajte i sobu, naročito delove oko vrata i prozora.

10 – MINUTNI ZADACI:

POVRATITE SJAJ STAKLA
Da biste očistili ogledala i TV ekran, prebrišite ih lagano vlažnom krpom od mikrofibera. Na kraju pređite i suvom krpom.

UBRZAJTE PRANJE VENECIJANERA
Iskoristite staru, ali čistu čarapu – navucite je na ruku i laganim pokretima pređite preko proreza venecijanera.

5 – MINUTNI ZADACI:

„PREČEŠLJAJTE“ SEDIŠTA
Ako imate decu, onda vam nije nepoznanica da pod nije jedino mesto u kuhinji na kome se gomilaju mrvice posle obroka. Mekanom četkom iščetkajte stolice, sedišta, a onda i naslone.

BAKTERIJE – STOP
Isprskajte vrata, kvake, slušalice telefonskih aparata dezinfekcionim sredstvom. Ne štedite ni na kuhinjskim elementima, vratima frižidera.

PREBRIŠITE NAMEŠTAJ
Pokvasite pamučnu krpu pa pređite preko ramova za slike. Ne zaboravite ni zadnji deo TV koji je neverovatan magnet za prašinu.

1 – MINUTNI ZADACI:

IZBACITE SVE VIŠKOVE
Ako na vašem stočiću za kafu već duže stoji gomila časopisa koje nemate vremena da pogledate, onda ih u roku od 60 sekundi izbacite u kantu za đubre.

DEZINFEKCIJA TOALETA
Nalijte sirće u odvode i WC šolju, sačekajte i pustite vrelu vodu. Sve će blistati!

MIRISNA KANTA
Sipajte osveživač, bilo koji imate u kući, zatim dodajte u kantu i dve kocke leda. Oslobodićete se svih neprijatnih mirisa. nb95

Komentara
Loading...