Zašto bebe ponekad jednostavno nisu nikako zadovoljne i šta možete protiv toga da uradite.

0

 

Evo par stavki koje bebe uopšte ne vole :

Glad Kada je beba kenjkava i glavicu okreće levo desno kao u potrazi ili rukicu stavlja u usta, onda su to sigurni znakovi gladne bebe. Glad nije nimalo lep osećaj. Novorođenčeadi i bebe  trebaju da se hrane „na zahtev“. Jer i mi odrasli jedemo kada smo gladni i želimo zadovoljiti ovu osnovnu potrebu. Kada smo siti odmah smo i zadovoljniji.

- Oglasi -

Pospanost Kažu da bebe mogu uvek i svuda zaspati. Bilo bi lepo! Prvih meseci to bi i moglo biti tačno, ali kad- tad spoljni svet postaje previše interesantan da bi tek tako zaspali. Kada primetite da vam je beba pospana i razdražljiva, i ne može da pronadjie mir kako bi zaspala, potražite neko mirno mesto i pomozite mu da zaspe: pevajte mu, nahranite ga, mazite, ljuljajte… i zasigurno ni maleno stvorenje neće više moći držati okice otvorenim.

Razdražljivost i buka Za male Zemljane ponekad sva ta spoljna buka izvan maminog stomaka postaje previše. Žurke, poseta rodbini, restorani, prodavnice, glasni zvukovi na televizoru, dernjava na bazenu, sve to je novo za bebu. Dug dan sa puno utisaka može dovesti kod bebe do pojave razdražljivosti i teško je posle umiriti. Pokušajte  vašu bebu da ne izlažete često prevelikim aktivnostima.

Dosada Bebe se ne mogu same zabaviti. Ukoliko celi dan provedu u krevetu ili u kolicima i ništa se ne dešava, jer su mama i tata prezaposleni kućnim poslovima, to veoma lako može da preraste u dosadu. Bebe trebaju nekoga ko će s njima da priča i ko će se snjima da se zabavlja, ko će da im priča priče ili nešto peva. Šta može biti uzbudljivije od slušanja roditelja ili igre sa njima.

Pretoplo i prehladno Čovek se najbolje oseća kada se nalazi u prostoru sa ugodnom temperaturom. Znojenje je interesantno samo u sauni i smrzavanje generalno nikome ne odgovara. Kod beba nije ništa drugačije. Vodite računa da vašu bebe ne obučete pretoplo ili pretanko. Ukoliko je bebin vrat oznojen, verovatno je pretoplo obučena. Temperaturu možete najlakše proveriti na stomaku, jer su rukice i nogice uvek nešto hladnije.

Foto freepik

- Advertisement -

Komentara
Loading...