Šta je u trudnoći sigurno, a šta ne?

0

Donosimo vam spisak stvari koje se ne savetuju u trudnoći. Ne treba da vas plaše ali treba biti na oprezu !! 

Zamene za šećer

Izbacivanjem šećera iz ishrane, a uvođenjem mnogobrojnih zamena za šećer koje nisu proverenog porekla ne činite uslugu svom telu. Upravo suprotno, veštački zaslađivači neće utoliti potrebu za slatkim, a štete jetri i mogu dovesti do urođenih mana kod dece.

Gel nokti 

Gel se postepeno apsorbuje kroz nokat i mogao bi biti toksičan i za trudnicu i bebu. Pronađite lakove za nokte koji su sigurni za korišćenje u trudnoći i izbegavajte UV lampe za sušenje.

Sredstva za izbeljivanje zuba

- Oglasi -

Zubi su izrazito osetljivi u trudnoći pa bi trebalo izbegavati sredstva za izbeljivanje jer dodatno povećavaju osetljivost zuba. Umesto toga koristite jagode i sodu bikarbonu, prirodne izbeljivače.

Sredstva protiv komaraca

Sprejevi protiv uboda su hemikalije koje bi trebalo da izbegavate u trudnoći, stoga se odlučite na prirodne načine teranja ovih dosadnih napasti. Umesto poznatih spirala protiv insekata zapalite crnu kafu, a sprejeve zamenite limunovim sokom.

Preterana fizička aktivnost

Preterana aktivnost može izazvati odvajanje posteljice od zida materice što može biti kobno za bebu. Šetnje i umerena aktivnost po preporuci doktora su korisne i za majku i bebu, ali bitno je ne preterivati.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...