ŠTA SE TO DEŠAVA TAMO !!! Bebama lome kosti, Bolnica zataškava?

0

Doktori u Tiršovoj isuviše često se iznenađuju i zgražavaju nebrigom i pokušajima zataškavanja, kao i povredama beba koje u njihovu bolnicu dolaze iz Opšte bolnice Vršac. Poslednjoj bebi, koju je na svet donela dr Tatjana Vešović, konstatovali su dva preloma, koja nigde nisu navedena u otpusnoj dokumentaciji.

Autor eVršac

  • Roditelji su nam se obratili zbog povrede nerava. Kada smo pregledali bebu, ustanovili smo dva preloma, ključne kosti i nadlaktice. Povreda nerava je zabeležena u otpusnoj listi, zbog čega su se roditelji i javili u našu bolnicu. Ali, doktori iz Vršca nisu konstatovali prelome, što je izuzetno problematično, jer su mogle ostati ozbiljne trajne posledice, kaže za prvi vršački informativni portal eVršac doktor iz Tiršove, čije ime nećemo navoditi.

Na nesreću roditelja, i pedijatar im je dao delimičnu dijagnozu. Uplašen posledicama, posle dvadesetak dana od porođaja, uputio ih je u Tiršovu. Za tri nedelje, koliko je beba bila kod kuće, problem sa prelomima je mogao da se ispravi i da kosti normalno zarastu.

  • Nažalost, moram da konstatujem da je u isključivo greška doktora u pitanju, kao i da je neverovatno da ginekolozi i pedijatri nisu videli prelome. Vidim da je porodica skrhana i jako razočarana, jer poznaju doktorke koji su prećutali prelome njihove bebe, kaže doktor iz Tiršove za eVršac i dodaje da će majka sa bebom morati u Tiršovoj da provede prvo mesec dana, a zatim još šest meseci, pa će se tek posle toga znati koje su posledice i koliko je još aktivnog lečenja potrebno.

Tužno je što će ih u Tiršovoj dočekati još jedna vršačka porodica, čija je beba pretrpela slične povrede. Kod bebe koja je već u Tiršovoj, ista doktorka je insistirala na prirodnom porođaju, iako se znalo da je beba teža od 4.000 grama. Takođe su ustanovljeni prelomi, koji nisu zabeleženi u otpusnoj listi.

  • Roditelji su nam rekli da im je, čak, doktorka čestitala posle porođaja i da niti jednom nije pominjala niti povredu nerava niti prelome. Za povredu nerava saznali su tek kada su dobili otpusnu listu. Izveštaj koji su doneli u Tiršovu bio je nepotpun. Porodilja nam je rekla i da je trudnoća prošla odlično, bez ikakvih komplikacija, kaže doktor iz Tiršove za eVršac.

Dr Vešović je porodilji iz Vršca vodila trudnoću u privatnoj ordinaciji, što znači da su roditelji njene usluge pošteno platili. U vršačkoj Bolnici, gde je ovako mirna trudnoća mogla i besplatno da se vodi, prvo smo naišli na zid ćutanja, ali smo ipak saznali šta se desilo tokom porođaja.

Zato, prvi vršački informativni portal eVršac, javno poziva rukovodstvo Opšte bolnice Vršac da se obrati građanstvu i saopšti šta se to dešava na Odeljenju ginekologije.

Moraju javno da odgovore samo na dva pitanja: Zašto naša deca sa slomljenim kostima završavaju u Tiršovoj? Ko zataškava greške doktora zbog kojih se gubi licenca i dobija otkaz?

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Komentara
Loading...