ŠTA TREBA DA ZNATE : Treba li kupati bebu svaki dan

0

Dovoljno je da jednom ili dva puta nedeljno okupate bebu od glave do pete”, tvrdi dr Ari Braun, portparol Američke akademije pedijatara. Ona kaže da roditelji greše što to čine svako veče, posebno ako bebi kvase i glavu. Osim toga, ne bi trebalo da koriste previše kozmetičkih preparata za kupanje, već da pojednostavite stvari izborom hidratantnog sredstva za higijenu bez parfema i boja.

Doktorka daje još nekoliko saveta:

Temperatura vode kojom kupate bebu mora biti odgovarajuća. Trebalo bi da iznosi između 35 i 37 stepeni, nikako da bude toplija. Zato, obratite pažnju na grejače za vodu.

Sve o pupčanoj vrpci i kupanju

- Oglasi -

Snižena telesna temperatura

Novorođenčad ima nestabilnu temperaturu tela i trudi se da pronađe onu idealnu. Udaljavanje bebe od mame zbog kupanja, može otežati taj proces uspostavljanja normalne temperature. Zbog toga neke bebe nakon kupanja završe pod lampama na grejanju, umesto da budu na majčinim grudima gde imaju savršenu telesnu temperaturu. Majčine grudi imaju savršenu sposobnost da zagreju ili da rashlade bebu na idealnu temperaturu. Zašto se mešati u ono što je priroda tako dobro osmislila.

EVO Zašto je dobro odložiti kupanje tek rođene bebe?

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...