STRADAO U OČEVOM ZAGRLJAJU Marko (2) poginuo je samo 10 dana nakon rođendana i najmlađa je žrtva NATO bombardovanja

0

Detinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine kada ga je u naručju oca Vladana usmrtila NATO bomba prilikom bombardovanja stambene zgrade u Novom Pazaru. Ovaj mališan, ispostaviće se, bio je najmlađa žrtva bombardovanja Jugoslavije.

Rođaci porodice Simić prisećali su se kako je Marko samo desetak dana pre pogibije veselo duvao svećice na rođendanskoj torti, trčkarao oko kuće i igrao se.

– Posle šetnje gradom, Vladan i Marko su svratili do prodavnice u toj zgradi kada je počeo napad. U trenutku kada je pala bomba, Vladan je Marka držao u naručju, pokušavajući da ga zaštiti, ali su zajedno nastradali – s knedlom su govorili za “Blic” mališanovi rođaci ranijih godina.

Marko bi danas imao 22 godine, verovatno bio treća godina fakulteta i živeo život dostojan jednog mladog čoveka, međutim, ušao je istoriju kao najmađa osoba koja je stradala od “Milosrdnog anđela”.

Marko SimiĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Marko SimiĆ

Porodica nastradalog Marka i pojedina udruženja već godinama predlažu da jedan od vrtića u Novom Pazaru ponese ima po najmlađoj žrtvi NATO bombardovanja Jugoslavije.

Podsećamo, u trenutku kada se na ovu stambenu zgradu u Novom Pazaru obrušila NATO bomba život je izgubilo 11 civila među kojima su bili Marko i njegov otac. Izvor blic 

Urednica Sonja Milekić  devetmeseci.net

Ah tugo . Počivaj u miru ! 🙁 Sad bi možda stvorio i svoju porodicu i bio uspešan dečko , sve su ti oduzeli tog kobnog dana 🙁

I danas posle 20 godina , kada čujem taj zvuk , taj jeziv zvuk sirene naježim se  Dete tada u meni vam je možda i oprostilo , ali nikad zaboravilo , jer ste joj uništili bezbrižno i divno detinjstvo ??
#dvadesetgodina #bombardovanje

 

Ovo je priča jedne od mnogih mama koje su na svet donele mala bića baš za vreme bombardovanja. 

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online