Strije, celulit stomačić pa šta MAJKE STE !!

0

Uf kako ovo da počnem 🙂 . Duže vreme baš razmišljam da vam ovo napišem , ali jednostavno gomila obaveza mi nikako ne dozvoljava . Taman krenem i stanem i sve tako . Evo sad ću početi pa kad završim 🙂

strije celilit stomacic pa sta majke ste

Zašto baš ovu temu ? Zato što mi je muka kada čujem majke kako kukaju . Imam strije imam , celulit vidi koliki mi je stomak , kako ću na plažu ovakva, kako da obučem nešto kratko , šta će reći ljudi  !! A da niste nešto zaboravile da spomenete ?

Imate decu imate najveće bogastvo koje ste nosile 9 meseci , mislite da treba da posle toga budete manekenke , neki top modeli , ma stvarno . Pogledajte devojke koje još nisu ni radjale i tešite se !!

Jednostavno telo se promenilo , nosili ste malu lopticu , u sebi koja je porasla u veliku lopticu 🙂 Vaša koža je pretrpela svašta zar ne ? Svaka žena koja je rodila mora da ima bar jednu malu strijicu , bar trunku celulita ili neki ožiljak ako je radjala carskim rezom . Koja kaže da nema ta bre laže ne verujete joj 😉

Ja sam baš ta koja kaže briga me , baš me briga nisam više ko što sam bila , ali više nisam ni devojka !! Sada sam majka dva deteta imam liniju za modela , ali imam te tigraste svetle pruge na telu koje obožavam a znate zašto . One su moja tetovaža da me uvek podsete na jednu rećenicu .: Ej bre ženo imaš dva blaga pored sebe one su tvoj podsetnik za ceo život 🙂

Zamislite ja mršavica a ima i celulit . Uf strašno . Baš me briga ko će to da vidi , kome smeta šta ima da me gleda . Ja sam sebi lepa i najlepša svojoj deci za drugo me nije briga . I muževi ako vam nešto kažu :

Naprimer pogledaj kakva si puna celulita , strija debela , samo mu pokažite srednji prst . 🙂

Neka ne zaborave kakve ste bile kad su vas uzimali za ženu 😉

A onda još pomislite na one žene koje bi sve dale da imaju te strije i te ožiljke a ne mogu . Na one žene kojima Bog nije dao to bogastvo koje vi imate . Razmislite da li biste se menjale sa njima ? Naravno da ne .

Samo vi bacajte gomile para na kreme da ih uklonite ( koje se nikada ne mogu ukloniti ne zavaravajte se ) umesto da te pare trošite na vašu decu .

Ne znači ako imate strije i celulit da ne smete da obučete kratak šorc ili da je to sramota . Ma stvarno ko to kaže ko vas to laže .

Ili da se prikrivate na plaži . Ma najbolje dodjite na plažu samo da vam se oči vide .

Hajde bre pogledajte malo oko sebe na toj plaži !! I jeste li jedine ? Naravno da niste , mnoge imaju taj problem i sigurno nisu sve ponosne ali su jednostavno odlučile zašto da propustim zabavu i kupanjac sa decom zbog toga što me je sramota moga tela .

Ne gledajte one sa tv zvezde . To i jeste vaš problem previše ste opterećene tome i njima , kako one mogu da izgledaju tako tip top posle porodjaja , kako one nemaju stomake i ni jedan ožiljak . Odgovor : one ne znaju gde da bacaju pare a i fotošop je čudo 😉

Ako volite samu sebe i to što jeste i ako vas voli onaj koji vas je oženio i koji vam je napravio decu. Mislite li da su ostali bitni ? NE !!

Evo jednog dogadjaja pa bih vam ga prepričala s kojim sam se ja susrela i nisam mogla da prećutim .

Samim tim sam došla i na ideju da napišem ovaj tekst .

Pre par nedelja sam odlučila malo da prošetam sa decom i suprugom . Dok su se oni igrali na igralištu i ja ih posmatrala tako čujem jedan razgovor dve žene (majke) .

Jao draga ja ne znam šta ću : Od kad sam se porodila stomak mi je toliko velik prošlo je već par meseci , telo mi je prepuno strija i celulita . Onda joj ona kaže i meni isto daj bre vidi koliko sam debela , umorna ne spavam noćima ova moja beba me izlude . I tako još par stvari koje jednostavno nisam želela da slušam , jer nisam imala nameru da propustim da se pridružim deci u igri .

Ali nisam mogla da odolim a da im kasnije ne pridjem i samo sam im rekla .

Drage žene i majke slučajno sam čula razgovor vaš inače to mi nije običaj da slušam tudje razgovore ali par vaših rečenica me je tako iznerviralo . One su stale i gledale da li sam ja normalna ahhaha . I muž mi je rekao ajde Sonja polazi . A ja njemu sačekaj da im nešto objasnim 🙂 . I onda sam im rekla samo ovo . Imate strije , celulit i stomake . a da li ste zaboravile na ono najvažnije da ste sada majke a ne devojke . Toliko od mene . Okrenula sam se i otišla . One su sigurno ostele u čudu da nisu znale šta ih snašlo , ali isto tako i ja znam da će im moje reči ostati u glavi i da će shvatiti šta sam htela da im kažem 😉

I vama sada kažem ima bitnijih stvari u životu osim vaše brige što imate prugasto telo ili celulit . Bitnije i najbitije . To su vaša bogastva vaša deca .

Pomirite se sa tim što pre se pomirite pre će vam biti bolje .

Ne kažem da ja nisam bila tužna zbog toga , što mi telo više nije isto . Jer ja sam ipak mlada rodila u 20 god  prvo dete . Zamislite me pa mlada sam a već nemam lepo telo . Ali pomirila sam se sa tim , jer kad vidim svaki dan moje male andjele bez krila , shvatim da je svaki nedostatak na mom telu vredan toga .

Mislim da nas je Bog stvorio da postanemo majke, i da voljeni koji vas je video u najboljem izdanju i uzeo za suprugu  je svedok promena i dovoljno da više nikoga i ne zanimaju naši pojedini delovi tela koje nema potrebe da pokazujemo bilo kome.

Vrednost vaše lepote je unutra kakve ste u duši a ne kakvo vam je telo zapamtite to dobro .

Autor teksta : Sonja Milekić urednica sajta šaljem vam puno poljubaca angelfly

izvor :devetmeseci.net

HVALA AKO STE OVO PROČITALI DO KRAJA . AKO ŽELITE MOŽETE DA PODELITE SA PRIJATELJIMA

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online