Strije :Potpuno ih se ne možemo rešiti, ali možemo da sprečimo njihovo nastajanje i smanjimo već učinjenu štetu

0

Sa problemom strija susreće se većina žena. Potpuno ih se ne možemo rešiti, ali možemo da sprečimo njihovo nastajanje i smanjimo već učinjenu štetu

 

Naravno, svaka žena želi da se oslobodi strija, a mi vam donosimo jedan efikasan i prirodan recept za uklanjanje strija. Sve što treba da uradite jeste da napravite smesu koju ćete nanositi redovno, a rezultate možete očekivati već posle mesec dana.

Piling protiv strija

Potrebni sastojci

  • 250 gr soli
  • 250 gr sećera
  • 100 ml palminog ulja ( palmino ulje možete zameniti bilo kojim drugim biljnim uljem)

Priprema i način upotrebe:

Sve sastojke promešati i za vreme večernjeg tuširanja naneti na problematicne delove kože i detaljno istrljati. Nakon postupka, na telo naneti hidrantnu kremu ili losion.

Prvi rezultati su vidljivi nakon mesec dana.

PREVENCIJA
Ono što morate da znate je da kada se strije jednom pojave, ne mogu nikada da nestanu u potpunosti. Najbitnije je da nađete način da ih učinite što manje vidljivim i zato počnite da tretirate strije preparatima koji su namenjeni za to. Dok su još crvene ili crvenkastosmeđe, veća je šansa da ih neutrališete. Jednom kada se linije poravnaju s površinom kože i izblede, postaju manje vidljive, ali ih je i teže lečiti. Iako postoji teorija da na pojavu strija utiče nasledni faktor elastičnosti kože, postoje i mere prevencije koje možete preduzeti kako biste sprečili njihovo nastajanje ili im barem ublažili intenzitet:
1. Masirajte kožu rukavicom ili četkom za masažu kako biste pojačali cirkulaciju.
2. Svakodnevno nanosite hranljive kreme ili losione na kritična područja kako biste održavali elastičnost kože.
3. Jedite hranu koja pomaže zdravlju vaše kože, bogatu cinkom i vitaminima E i C.

LEČENJE
U ranoj fazi strije se mogu minimalizovati hidratantnim kremama. Ulje s vitaminom E, koje pomaže opštem stanju kože, može smanjiti vidljivost strija. Vitamin A odlično omekšava kožu, ali nije efektan kao tretinoin ili retin-A, koji pomažu koži da stvori nove zdrave ćelije. Kreme su efektne u hidrataciji spoljnog sloja kože, ali ne mogu uvek da prodru duboko u kožu, gde strije i nastaju.
Takođe, ne mogu promeniti već nastala oštećenja kože, ali mogu dobro da deluju na strije u nastanku. Može vam pomoći i ružino ulje ili mleko za telo koje sadrži voćne kiseline (AHA). One, naime, potpomažu regeneraciju ćelija kože, odnosno sagorevaju spoljašnji sloj ćelija kože pa one unutrašnje zdravije ćelije izlaze na površinu, poboljšavajući tako teksturu i boju kože. Nakon nekoliko nedelja sa tretmanima AHA kiselinama strije postaju manje vidljive, a koža fleksibilnija.

U TRUDNOĆI
Između 75 i 90 odsto žena dobije strije tokom trudnoće. Pojavljuju se u drugoj polovini trudnoće (šesti i sedmi mesec) kao jake crvene linije, najčešće u donjem delu stomaka, ali moguće su i na drugim delovima, na grudima, zadnjici i bokovima. Nastaju kao posledica rastezanja kože, a iako pucanje kože nije bolno, mogu izazvati iritaciju i svrab. Kao mera opreza, budućim majkama se preporučuju specijalne kreme i losioni protiv strija.

Foto freepik.
Komentara
Loading...