STVARI KOJE SVAKA MAJKA TREBA DA KAŽE SVOM SINU

0

Kada se govori o ružnom i neprimerenom ponašanju često se misli na dečake. Neka vaš dečak ne bude u toj grupi. Naučite ga na vreme nekim važnim životnim pravilima koja će mu biti vodilja u životu. Jednostavna su a prave veliku razliku u njegovom odnosu prema svetu.

Kažite mu sledeće:

Bavi se sportom

Ne moraš da postaneš profesionalni sportista ali znaj da ćete bavljanje sportom odlično pripremiti za život. Naučićeš da pobeđuješ časno, poštuješ autoritet, gubiš sa stilom, rasporediš dobro vreme, radiš u timu, budeš u dobrom društvu.

Obrazuj se

Tvoje znanje je nešto što niko ne može da ti oduzme, ne gubi vrednost i pružiće ti uvek bezbroj mogućnosti.

Budi od pomoći u kući

Dozvoli da ti predstavim mašinu za veš, mašinu za sudove, rernu, peglu, usisivač, metlu i krpu. Sve te stvari su napravljene i za tebe. Koristi ih!

Nemoj da budeš nasilnik

Nikada nemoj ti da budeš taj koji će započeti tuču. Ali, ako se nađe neki glupan da te maltretira – brani se!

Poštuj ženski pol

Žena može da uradi sve što i ti. To znači da ona može da ima uspešnu karijeru ali da i ti možeš da menjaš pelene u 3 ujutru. Uzajamno pomaganje i poštovanje je ključ uspeha jedne veze.

Pazi na manire

Molim, hvala, gospodine i gospođo još uvek su reči koje otvaraju sva vrata.

Budi kulturan i nežan u razgovorima

Ljudski odnosi su komplikovani pa imaj uvek na umu da nije važno da budeš u pravu već da budeš nežan i obziran u odnosu sa drugima.

Cveće je uvek dobra ideja

Ne mora da postoji poseban razlog da nekome pokloniš buket cveća. Taj poklon uvek iznenađuje i svaki put izmami široke osmehe.

najboljamamanasvetu.com

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...