Stvarni životi: Pomoću mog ličnog iskustva pomažem i drugima

Jennifer je bila još u srednjoj školi kada je ostala trudna i rodila sina Ethan.
Pet godina kasnije, ona je pomoću svog licnog iskustva pomagala i ostalim mladim budućim majkama. Ovo je Jenniferina priča:

sin-majka-priča032Ja sam jako mlada majka.Saznala sam da sam trudna još dok sam bila u srednjoj školi. Iskrena da budem, panika me je bas uhvatila tada. Satima sam povraćala. Srećom, imala sam svu podršku svog dečka. Bili smo zajedno 7 meseci kad smo saznali da ćemo postati roditelji. Ali iako mladi, bili smo jako ozbiljni što se tiče veze i odluke da zadržimo dete.

Uz njegovu pomoć saopštila sam tu vest i mami kada sam bila 6 nedelja trudna. Nije bilo šanse da to sakrijem od nje. Pokušavala je sve da me ubedi da prekinem trudnoću.
Znam za tu situaciju kad ju je njen muž napustio dok je bila trudna samnom. Plašila se da ne prodjem i ja kao i ona. Dugo mi je trebalo da je ubedim da će nam samo biti lepše kad ona dobije svoje prvo unuče.

Kao tinejdzer imala sam internet u svojoj sobi i dosta vremena sam provodila online, čitajući o ostalim devojkama koje su u istoj situaciji kao i ja.

I onda sam, odmah na početku svoje trudnoće otkrila Baby centar i priključila se u februaru. Tu sam odmah upoznala jednu devojku Kate, koja je isto mlada prolazila kroz istu situaciju kao i ja. Sada smo najbolje prijateljice iako nas deli 150 milja i njen i moj sin se zovu isto, Ethan.

Kada se Ethan rodio vratila sam se obrazovanju. Položila sam neke ispite o zdravstvenoj i socijalnoj nezi, naučila da vozim i dobila mesto na univerzitetu da predajem akušerstvo.

To je sve bilo za vreme dok moja beba nije napinila 8 meseci. Imala sam svu pomoć i podršku svog partnera. On je radio puno radno vreme dok sam se ja kvalifikovala i radila pola radnog vremena. I mislim da smo sada jedan odličan tim.

Što se tiče mog društvenog života, nisam mnogo patila jer zapravo nisam ni počela sa njim. Mlada sam ostala trudna i prolazila kroz ozbiljne stvari, tako da nisam ni upoznala to vreme izlazaka i provoda.

Sva poznanstva iz škole su nestala, tako da sam morala da sazrim brže nego bilo ko. Nastavila sam da se kvalifikujem i postala pomoćni radnik u jednoj stambenoj jedinici i pomagala sam mladim roditeljima kojima je bila potrebna pomoć iz bilo kog razloga.

Najbitnije je da sam učila mlade majke kako da postanu nezavisne. Pružala sam im zdravstvenu, socijalnu pomoć. Delila savete. Ovo je za mene zaista jedan divan posao.

Bravo za ovu mladu majku :* Ako vam se ovo dopalo podelite i sa vašim prijateljima :* HVALA

tekst : Devet meseci preveo sa sajta babycentre.co

Komentara
Loading...