Sudbina svakog ženskog deteta zavisi od oca: Ovih 5 rečenica ćerka mora da čuje od tate!

0

Odnos sa ocem u mnogome određuje kasniji odrasli i porodični život ćerke.

Za pravilan psihički razvoj deteta, neophodno je učešće oba roditelja. Iz nekog razloga očevi su često vrlo malo prisutni u vaspitanju, a nisu svesni koliki uticaj mogu da imaju na život deteta, naročito ženskog.

Ovih 5 rečenica svaka ćerka mora da čuje od svog tate!

1. Prelepa si!

Svakom ženskom biću je potrebno da se oseća lepom. A kada prvi muškarac s kojim se devojčica sreće u životu – otac, to ponavlja, to veoma pozitivno utiče na žensko dete.

2. Volim te!

- Oglasi -

Ova fraza je potrebna svima, a naročito ranjivom ženskom detetu. Kroz tatino iskazivanje ljubavi, devojčica postaje svesna kako u odraslom dobu muškarac treba da se ponaša prema njoj.

3. O čemu razmišljaš? / Da li želiš da razgovaramo?

Iskreni razgovori s tatom ostaju u memoriji ćerke za čitav život. Oni joj daju osećaj da je vredna, cenjena, zanimljiva, i sjajan su način da devojčica nauči kako se stiče poverenje u muškarca.

4. Zaslužuješ najbolje!

Kada tata kaže ovu rečenicu, to ćerki uliva veliko samopouzdanje. U budućnosti će znati da ceni sebe, zbog čega će donositi dobre odluke.

5. Uspećeš!

Vera oca u ćerkine sposobnosti daje detetu poverenja u sebe i jača njegovu snagu i volju da nastavi dalje. Svaki tata mora da podržava svoju ćerku – to je garancija za dobru budućnost!

Odnos sa ocem u mnogome određuje kasniji odrasli i porodični život ćerke. Ona od malih nogu gleda kako se tata odnosi prema mami i usvaja te vrednosti. Ćerke najčešće nesvesno za sebe biraju muškarca sličnog njihovom ocui zato, ako želi dobro svojoj ćerki, tata mora da bude dobar uzor. Otac uči ćerku društvenim veštinama, otvorenosti prema ljudima, sposobnosti da ne potiskuje emocije i daje joj samopouzdanje. Ako odrasta okruženo ljubavlju oca, naravno i majke, žensko dete kasnije zna i samo da pruži ljubav drugima na pravi način, ali i da nađe pravu ljubav za sebe.

 

Foto pexels
Autor/Izvor STIL

- Advertisement -

Komentara
Loading...