Sumnjate da će vaš muškarac biti dobar otac? Ovi znakovi ga 100% odaju!

0

U dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnje u njegov očinski talenat vas sprečavaju da okrenete novu stranicu u vezi? Donosimo deset karakteristika koje pokazuju da će muškarac biti odličan otac.

thinkstockphotos-

1. Pomaže po kući

Možda neće u svom planeru upisati usisavanje dnevnog boravka, ali ako na sebe preuzme pripremu večere, i pri tom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadataka sigurno će dobro doći nakon što se dete rodi.

2. Dobar je pod pritiskom

Ako se izgubi, hvata li ga panika? Gubi li tlo pod nogama u stresnim situacijama na poslu? Da se nađete na pustom ostrvu, da li bi se rasplakao usred ničega ili napravio koplje kojim bi lovio ribe u plićaku? U slučaju potonjeg, takav muškarac sigurno će moći da zbrine malog upišanca u dva ujutro.

3. Prepoznaje zabavnu stranu života

Ima dovitljive komentare koji vam smanjuju stres i održavaju dobru volju? Golica vas, glumeći nekog zločestog lika iz filmova? Često se smiee, makar sam sa sobom? Ima zaigranu prirodu, i ponekad izgleda poput dečaka u odraslom telu? Te vrline pokazuju da će postati brižan tata, koji će decu da okružuje smehom, sigurnošću i veseljem.

4. Drži stvari pod kontrolom

Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za nadzorom svoje okoline. Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran. Uz to, i vrlo seksepilan.

5. Imao je psa

Ovo nije najvažniji faktor, ali iskustvo u čišćenju dlaka, izlučevina i izmeta bića za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

6. Brine o vašim potrebama

Ukoliko vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima nameru da ih ispuni unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Ako vas nagovara da kupite novi moblni, nudeći i pomoć iz svog džepa, pokazuje da vas voli i da želi da bude deo pozitivnih stvari u vašem životu. Tako će se sigurno ponašati i prema detetu.

7. Ne boji da da vam se suprotstavi

Žalite se kako vam šef prigovara jer odlazite pola sata pre kraja radnog vremena, a potencijalni otac vaše dece vam se smeje u lice i staje na njegovu stranu? Možda je to početak velike svađe, ali budite srećni što imate muškarca koji vas, po cenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta karakteristika će mu biti preko potrebna kao ocu, obzirom da ga čekaju slični sukobi s detetom (posebno u pubertetu).

8. Samostalan je

Ako odbijete njegov poziv na skorašnji maraton, počeće sam da trenira za njega. Ako otkažete zajednički izlet u prirodu, organizovaće ga sa svojim prijateljima. Ako ga pošaljete u prodavnicu po nešto za sebe, otići će autom do tržnog centra, ne bi li kupio još par svojih potrepština.

Iako ponekad izgleda kao da ne može bez vas, u stvari je samostalan i odgovoran muškarac koji vam ne živi „pod suknjom“. Na njega uvek možete da se oslonite kad dete dođe na svet, jer sigurno vas neće svakih pet minuta zvati da mu ponovite uputstva za presvlačenje pelene.

9. Ima veliko srce

Nikad ne izbegne priliku da nekome pruži pomoć, a telefonske razgovore s porodicom ne završava bez „volim te“ na kraju? Kupuje vam cveće ili slične poklone bez posebnog razloga i učestvuje u humanitarnim akcijama? Veliko srce je garancija zrelog i promišljenog muškarca, a uz njega je srećno detinjstvo podmlatka zagarantovano.

10. Želi da bude dobar otac

Možda nema nikakvog praktičnog iskustva s decom, ali sama činjenica da želi da bude kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smeru. Jer ako zaista sanja o tome da ga deca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili ćerkom, rastopiće vam se srce. A znaćete da je sve to bila i njegova želja.

Zadovoljna.hr

Komentara
Loading...