Supervaške napadaju decu!

0

Jesu li i vašu decu napale genetski mutirane vaške kojih je nemoguće otarasiti se? Ako ne suzbijete epidemiju na vreme, sasvim je moguće da će se to dogoditi

n93074-620x403

Kao da vaške i gnjide same po sebi nisu užasan problem, naučnici upozoravaju da se pojavila nova, otpornija vrsta koja sve češće napada našu decu.
U studiji objavljenoj u “Journal of the Entomological Society of America” kaže se da roditeljima sve teže polazi za rukom da se reše vašaka kada ih deca jednom dobiju. Osim toga, supervaške se daleko brže razmnožavaju i skoro da ne reaguju na sredstva i šampone koji se nude na tržištu.
Studiju je sproveo Džon Klark, profesor toksikologije, životne sredine i hemije na Univerzitetu Masačusets Amherst, a ispitivani su geni vašaka iz 32 mesta u SAD i Kanadi. Istraživači su otkrili da je 99,6 odsto ispitanih uzoraka otporno na glavne sastojke sredstava za njihovo uklanjanje.

Kako je došlo do toga? Ako se sve gnjide ne istrebe do kraja, pored toga što prežive, vaške ojačaju i postaju otporne na sve otrove. Zatim nastavljaju da se šire s deteta na dete.
Uz kupovna sredstva, električne češljeve i sate provedene u strpljivom “trebljenju” svog mališana, možete probati da se vašaka i gnjida rešiteuljem čajevca ili da namočite detetu kosu limunovim sokom koji ćete pustiti da odstoji desetak minuta.

Autor:Ivana Tadic

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online