Svaka žena će da razume!

Svaka prosečna žena i domaćica klasičnog srpskog domaćinstva će razumeti ovu priču. Sve se mi trudimo postati i ostati vredne dobre domaćice: Uvek doterane, lepe, da dokažemo suprugu, ali i prijateljima dobar ukus uređenja enterijera, kao i pripreme dobre hrane i vaspitanje divne, kulturne dece… Da,da…Sve maštamo o tome. Ali, realnost ne izgleda baš tako, zar ne?

6c59c37d59ed18799a5f4400ed4797e9

Ja sam Vojvođanka,udata za klasičnog srbendu dalmatinskog porekla. (Jasno vam je na šta mislim…!)

Kada smo kretali zajedno u život, bila sam mlada, romantična i verovala u ono: „Sve ćemo prebroditi dok se volimo“ .Iznajmili smo stan. On je radio,a ja sam po ceo dan nešto tobož mesila, pa bacala, pa kuvala, pa bacala…i tako mi je protekla prva godina braka učeći kuvati i psujući majku zašto me ničemu nije naučila…! (jer mame su, naravno, krive za sve!)

 Narednih godina stigla su deca, jedno, pa drugo,tako da sam se zabavila oko pelena, kašica, prljavog veša i slaganje igračaka…..Moj muž je svo to vreme radio, a uveče kada dođe sa posla,čeka ga žena umorna, neofarbana i nenašminkana, i scrpljena i nervozna….Pa mi na sve to kaže:“A što si sva nadrndana?“…a meni dođe da ga bacim sa sprata!

Sad sam malo zrelija, služim se trikovima i malo bistrije razmišljam. Shvatam da je moj suprug, u svojoj 36.godini ,stekao lepu karijeru, mnoštvo kolega i prijatelja, lep rejting međju njima. Ali sam zato ja,u svojoj 31. stekla titulu mame, domaćice, lekarke, spremačice – i to bez dana radnog staža, barem u mojoj (pustoj) radnoj knjižici.

Svakog ko me pita, odgovaram da je težak brak. Teško je opstati, treba biti mudar i snalažljiv. Treba uvek svog muža stavljati na prvo mesto. Treba svoju decu sušati. I nipošto sebe ne treba zapostavljati!!! Žena kad stavi kap parfema, dovoljno je da se oseti kao Coco Chanel. U svakoj od nas se krije, pametna Keri, romantična Šarlot, sposobna Miranda i seksepilna Samanta.
Dakle, drage dame, nije nam lako. Ali to samo mi znamo. Jednostavno, trebamo biti vedrog duha, i čuvati ono svoje. Pa makar i da ste udate za Dalmosa kao sto sam ja, pa makar se on ne razumeo u estetiku, dizajn ni podizanju dece, cenite ga i volite takvog kakav je i biće vaš.
A kad vam muž dođje sa posla, digne noge na sto i, ne primećujući vašu novu frizuru, počne kritikovati kolač (koji ste ceo dan pravili,a on pojeo već pola tepsije pa mu kao,ne valja), nemojte ga ljute gađati novinama, jer možete da srušite skupocenu vazu koju on inače zove „ćiramida“, a vi ste je jedva nabavili u obližnjoj staklari po porudzbini, verujte mi, ne valja.
Nabacimo osmeh i – idemo dalje!
Autor: Amelia Pulen
http://zenskepricetralala.blogspot.gr/
PROČITAJTE JOŠ I OVO

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...