“Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate.”

12 stvari koje povezuju oca i ćerku

tata i devojcica

Tate su uvek tu za svoje ćerke, od menjanja pelena pa do učenja da voze auto, tu su za sve. Veza izmedju oca i ćerke je nešto neopisivo. Evo nekih divnih stvari o tatama i ćerkama.

“Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate.” Anne Geddes

Kažu da je majčinska ljubav najčistija, ali i očevi takodje mogu neizmerno da vole svoje ćerke. Oni su njihovi heroji, vitezovi sa štitom koji će da ih brani od svega sto je loše na ovom svetu. Mame radjaju decu i tu su za sve njihove zahteve i potrebe, ali jedini razlog zašto devojčice uživaju u detinjstvu je njihov tata.

Kad sam bila mala spavala sam mnogo bolje zato što znam da je moj tata tu, i da će uraditi sve da meni bude bolje. Veza izmedju oca i ćerki jednostavno ne može da se opiše recima. On će uvek biti jedini posebni muskarac u njenom životu, a ona će za njega uvek biti prelepa mala princeza.

Ali nijedan dečko nikada neće biti dovoljno dobar kao tata.
Neme veze da li je ta osoba astronaut, ili pop zvezda, ili možda oboje, niko neće biti ni blizu tvom tati. Jednostavno, on je supermen. Nema ništa na ovom svetu što on ne može uratiti za tebe. On će te razmaziti, pokvariti, ali nikada te neće povrediti. Čak iako mu kupiŠ samo par čarapa, to će za njega biti najdragoceniji poklon.

Tatino mišljenje je sve.
Njegovo mišljenje vam naravno mnogo znači, zato što tata zna sve. Ako kaže da nešto ne valja, znači da ne valja, i vi mu verujete. I zbog toga, jednog dana kad vašeg momka dovedete da upoznate sa ocem, on će morati da se suoči sa gnevom vašeg oca.

Nosite staru tatinu odeću.
Ni jedan skupi i debeo dzemper ne može biti toliko topao kao neka obična stara tatina košulja koju ponesete sa sobom onog dana kad napustate kuću. Nosite je obično na kraju dana kad želite da se odmorite od svih obaveza pa ga nazovete da mu samo čujete glas, a on ce se odmah osećati bolje.

Uvek će biti tu za vas, bez obzira šta to bilo.
Nema veze koliko ste stari, vaš tata je uvek tu da vas zaštiti. On će se boriti i protiv celog sveta ako treba, samo za vas. Da može, branio bi vas i od svakog bola, zdravstvenog problema, nervoze, ma svega, sve dok je živ.

Uvek imate neke vaše interne šale.
Ponekad ne morate ni da kažete ijednu reč, dovoljno je samo da se pogledate i da počnete da se smejete. Vi delite vaše živote, prolazite zajedno kroz razne trenutke. Imate isti pogled na svet i isti smisao za humor.

Najteža stvar je otići od njega.
On vas je svemu naučio. On je prijatelj koji je uvek tu za vas, ko vas podržava i štiti , i kako onda otići od takve osobe? Istina je da vi nikada i ne odete od njega, koliko god daleko da se odselite zbog udaje ili posla, vi ste uvek deo njega i “dovidjenja” ne postoji za vas.

Momenat kada vas on predaje.
Konačno se pojavio i taj neko pravi za koga odlućujte da se udate. Vaš otac je taj koji će vas predati vašem budućem mužu. Tog trenutka kad vas predaje , on predaje najvredniji deo svog srca. To ga malo ubija. Ali s druge strane srećan je što vidi da je njegova mala devojčica porasla i što vidi da je i ona srećna. Ali tate, mi uvek ostajemo vaše male devojčice!

On vam daje jedan poseban nadimak za koji znate samo vas dvoje.
Da, tata uvek da jedan poseban nadimak svojoj devojčici i samo je njemu dozvoljeno da je tako zove, nikome više.

On je vas jastuk snage.
Loši dani, najgori dani, ali on je uvek tu za vas. Njegove reči podrške čine da se osećate bolje. I nema veze šta ćete vi izabrati kao rešenje problema, čak iako on smatra da je to pogrešno, on ce stajati uz vas i podržavati vas. A ako jednom posustanete, on će biti tu da vas podigne i vrati vam veru u sebe.

Vasa tata nikad neće reci “ne”.
Ako nešto želite, znajte da ćete to i dobiti. Vi ste tatina princeza i on ispunjava vaše želje. On ne želi da vas ikada vidi tužne.

Uvek želite da budete kao i on.
Vas tata je supermen. Ne postoji ništa što on ne bi mogao da uradi. I zbog toga on vas inspiriše. Vi maštate o tome da jednog dana budete tako veliki kao i on.

Stare priče vam priča milion puta.
Iste stare priče ste čuli bezbroj puta od njega. Ali ste zavoleli te priče i uvek imate želju da ih ponovo i ponovo slušate. Koliko god da su stare, te priče nikada ne izgube svoj šarm, ako vam ih priča vaš otac. Te priče vas vraćaju u detinjstvo i nadate se da ce jednog dana i vaša deca slušati te iste priče.

Uf prelepo zar ne mame i tate ? Pustili ste i poneku suzicu ? Hajde priznajte 😉

AKO VAM SE OVAJ TEKST DOPAO PODELITE GA SA VAŠIM PRIJATELJIMA . MAME POSTAVITE NA ZID VAŠIM MUŽEVIMA ILI IM PROČITAJTE OVAJ TEKST OBRADOVAĆE SE KADA VIDE KOLIKO SU VAŽNI SVOJIM DEVOJČICAMA .engel-love

 

Komentara
Loading...