Sve mame koje imaju sinove možda bi trebale da pročitaju ovu divnu poruku majke trojice sinova

0

Jaime Primak Sullivan samu sebe naziva “najopasnijom mamom na svetu”, ali kad pročitate ovu njenu prekrasnu poruku koju je posvetila svom sinu, sigurne smo da se baš i nećete složiti s ovom njenom izjavom.

Naime, ova majka trojice sinova nikad se nije sramila svojim sinovima pokazati osećaje i privrženost, a pogotovo kad se njih trojica ne osećaju dobro iz nekog razloga. Ali, kad ju je potpuni stranac na košarkaškoj utakmici njena osmogodinšnjeg sina Maxa nedavno kritikovao jer ga je tešila, nakon što ga je protivnički igrač pogodio loptom u glavu, odlučila je i njemu i svim ostalim kritičarima odgovoriti.

Nakon što je njen sin primio udarac, Jamie ga je zagrlila i on je počeo plakati od boli. A zatim im je prišao spomenuti stranac i rekao: “Moraš prestati od svog sina raditi malu bebu.” Ali, umesto da mu u tom trenutku odgovori, Jamie se suzdržala pa je i dalje nastavila da teši svog sina, očistila mu lice od suza, a zatim ga je poslala na teren jednom kad je videla da je s njim ponovno sve u redu. Ipak, kad se vratila na tribine, obuzeo ju je neviđeni bes, pa je kasnije jednostavno morala napisati nešto osvrnuvši se na ovaj događaj.

“Smeta me ta neka lažna pretpostavka da muškarci ne smeju biti povređeni, da ne smeju plakati niti iskazivati emocije”

- Oglasi -

“Ta neka lažna pretpostavka da dečaci nikad ne smeju biti povređeni, da nikad ne smeju ništa osećati – toliko je pogrešna i neverovatna. A pretpostavka da će im pokazivanje znakova saosećanja umanjiti muškost – i taj pritisak da uvek moraju biti snažni i nepokolebljivi, prate ih tokom života, zbog čega im je kasnije, kad odrastu, teško izražavati emocije i ljubav. Jedina emocija koju nauče iskazivati je sreća i onda se čudimo kad shvatimo da je uvek nekako ludački ganjaju.

Učimo ih da je tuga slabost, da je razgovor o strahovima i nedaćama pogrešan… I zbog toga oni ne znaju kako pravilno tugovati. Boje se plakati. A to onda utiče na način na koji se odnose prema svojim suprugama i prema svojoj deci i to je užasno pogrešno.

Ljubav, s druge strane, postoji. To je nešto što činimo. To nije ‘pravljenje beba od muškaraca’ niti ih ljubavlju možemo razmaziti. To je nešto što moj sin zaslužuje. Ja ću ga zauvek voleti, pogotovo kad mu je teško, i uvijek ću mu pružati svu moguću ljubav kako bi on bio sposoban istu ljubav pružati drugima – te kako taj krug ljubavi nikad ne bismo zatvorili”, napisala je Jamie na Facebooku.

Šta vi mislite o ovoj njenoj poruci? Mame? Slažete li se?

Izvor: net.hr

- Advertisement -

Komentara
Loading...