SVE OVO TREBA DA POZAVRŠAVATE PRE POROĐAJA

0

Porođaj se bliži, a vi više ni same niste sigurne da li ste sve uradile kako biste koliko-toliko spremne dočekale taj dan. Evo malog podsetnika…

Ispratite kurs za trudnice
Verovatno većinu onoga što ćete čuti na kursu već znate, ali uvek postoje mali saveti koji vam mogu biti od velike pomoći.

Naučite osnove o dojenju
Iako se dojenje najbolje uči u praksi, dobro će vam doći malo teorijske podloge kako biste znali šta da preduzmete kada se pojave teškoće s dojenjem.

Pripremite krevetić
Svakom detetu je potrebno mirno okruženje za kvalitetan san, stoga na vreme uredite kutak za novog člana porodice. Kako posteljina ne bi skupljala prašinu, partner je može namestiti dok budete u porodilištu, a sve ostalo možete pripremiti i znatno ranije.

Spakujte torbu
Ne pretrpavajte torbu bespotrebnim stvarima. Najbolje je na vreme napraviti popis šta sve nosite u bolnicu. Iz dana u dan ćete verovatno nove stvari dodavati, a stare skidati sa spiska. Kada bude konačan, pripremite torbu i odložite je u ormar.

Razgovarajte s prijateljima i porodicom o svom izboru
Želite li da svi dođu da vas obiđu ili ne želite u porodilištu nikog osim partera – izbor je na vama. O svojoj odluci na vreme obavestite najbliže kako biste izbegli neprijatne situacije.

Unapred pripremite hranu
Ako imate dovoljno energije i vremena, dobro bi bilo pripremiti obroke unapred i staviti ih u zamrzivač. Tako ćete – u prvim danima posle porođaja – imati ručak koji samo treba podgrejati.

Operite odeću za dete
Posteljinu i odeću najbolje je oprati tek nedelju ili dve pre porođaja kako ne bi skupljala prašinu. Birajte visoke temperature i što blaže deterdžente ili čak dva puta isperite stvari pre sušenja.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

 

Komentara
Loading...