Sve više lekara preporučuje ovu supu: Leči upale, podmlađuje, sprečava bolove

Jednostavna supa obiluje mineralima kao što su kalcijum, fosfor, magnezijum i kalijum, i to u oblicima koje vaše telo može lako da apsorbuje

supa-od-kostiju

Najnoviji trend na Zapadu u zdravstvenim krugovima je supa od kostiju. Supa od kostiju je hvaljena preko kuvara zdrave hrane, blogova za lepotu i negu, kao i njujorških restorana.

- Oglasi -

Ako do sada niste probali, znajte da se pravi kuvanjem svinjskih, telećih ili goveđih kostiju i povrća. Ako ne možete da svarite hranu, zglobovi vas bole ili vas pamćenje ne služi najbolje, supa od kostiju je pravo rešenje za vas!

Povećava unos minerala

Domaća supa od kostiju je prepuna hranljivih materija kojih nema dovoljno u današnjoj modernoj ishrani. Jednostavna supa obiluje mineralima kao što su kalcijum, fosfor, magnezijum i kalijum, i to u oblicima koje vaše telo može lako da apsorbuje.

Leči sindrom iritranih creva
Dr Ejmi Majers, specijalista za autoimune bolesti preporučuje supu kod pacijenata koji boluju od sindroma iritiranih creva.

„Želatin iz kostiju štiti i leči sluzokožu digestivnog trakta i pomaže u varenju hranljivih materija. Ove aminokiseline su važne za zdrav stomak i varenje“, kaže ona.

Leči upale
Šta oštećeni zglobovi i autoimune bolesti imaju zajedničko? One su često rezultat upale, izazvane stresom i lošim izborom hrane.

„Supa od kostiju sadrži hondroitin sulfat i glukozamin, jedinjenja koja ublažavaju upalu, artritis i bolove u zglobovima. Glicin aminokiselina se nalazi u kostima i može biti veoma umirujuća“, kaže Majers.

Garantuje bolji izgled
Supa od kostiju sadrži kolagen, protein koji se pri kuvanju formira u želatin. Želatin iz kostju doprinosi zdravoj kosi, koži  i noktima.

izvor:webtribune.rs

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Da li ste znali : Bundeva je i lek i hrana

Čudo iz antike: Narodni lek od borovnica za stotinu bolesti!

SAZNAJTE :OVO ULJE VEROVALI ILI NE ČISTI CELO TELO !!

 Nutricionisti tvrde: Pijte ovaj napitak svakog jutra i NASLAGE NA STOMAKU ĆE NESTATI (RECEPT)

Za samo 7 dana KOMPLETNO obnavljanje kostiju, tetiva, zglobova i totalno OTKLANJANJE BOLA!

 

Komentara
Loading...