Svesna toga da godinama ne ide i da se ništa ne dešava, ipak je zaboleo onaj trenutak kada sam se našla na vratima na kojima je pisalo „savetovalište za sterilitet“.

0

Da decembar mesec započnemo divno , lepo i sa puno nade . Žene ova priča neka vam da snage u vašoj borbi za bebicu , da svaka žena postane majka ! . 

Dugo godina sam slušala „pa, biće, polako, opusti se, ne misli na to…“ Kako ne misliti na nešto što ti je dugo jedina i najveća želja? A na rečenicu „opusti se“ već mi se dizala kosa na glavi…

Započinje priču za portal devetmeseci.net mama Dejana .

Svesna toga da godinama ne ide i da se ništa ne dešava, ipak je zaboleo onaj trenutak kada sam se našla na vratima na kojima je pisalo „savetovalište za sterilitet“. „Sterilitet“ mi je odzvanjalo u glavi, ali ipak sama sebi sa govorila „ne, to nisam ja“…

Usledile su analize i analize… Urađene 4 inseminacije bez uspeha, ali gledala sam sve to kao korak bliže svom snu. Odlaganja, komisije i najzad u maju 2017 eto nas u Valjevu u bolnici koju smo izabrali za postupak vantelesne oplodnje.

Rečeno nam je kao i većini parova da imamo 30% šanse, na to sam rekla „to su samo statistike, ja sam došla ovde da bih uspela“. „Pa, zašto putuješ za Va i toliko se maltretiraš,kada si imala toliko klinika u Bg“- svi iz okoline su govorili isto. Rekla sam ono u šta sam zaista i verovala „Zato sto ću iz Va doći trudna“.

Počeli smo sa procesom, po 3 injekcije svaki dan, sa radošću sam ih davala sama sebi… i dobili smo 6 jajnih ćelija

27.07.2017. je bio embrio tranfer i vratili dva embriončića. 12 dana posle, 8og avgusta sam uradila betu hcg, test iz krvi i rezultat je stigao 451, moj najsrećniji broj.

Usledila je neizmerna sreća, pa stres… Nesavestan dr hoće da mi ukine injekcije, bez kojih postoji mogućnost da izgubim bebu. Sama sebi sam davala dok nisam sačekala termin kod drugog dr-a, koji mi posle svih analiza potvrdio da moram nastaviti sa terapijom.

- Oglasi -

Celu trudnocu i 4 nedelje posle porođaja bockanje fraksiparinom. Isčekivanje svakom uz-a samo da bih čula da to maleno srculence kuca. I dan najsrećniji u životu, 05.04.2018. postala sam mama, rodio se moj Filip.

Ni jedna borba, nadanje,čekanje nije uzaludno, svaka inekcija se isplatila višestruko ?!! NE ODUSTAJTE !

autor priče . mama Dejana

izvor. devetmeseci.net

Pripremila . Sonja Milekić urednica portala devet mesci .

fotografije.privatna arhiva mame Dajane

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče!

Još divnih priča 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...