TEK ROĐENU BEBU NA ULICI U NOVOM SADU PRONAŠLA JE NOVINARKA: Dete je dobilo ime Srećko

Čula sam plač iz platnene torbe, otvorila sam je i skoro pala u nesvest, ispričala je žena koja je pronašla bebu.

Slavica Fejsa, novinarka “Ruskog slova“, našla je u petak ispred novosadske “Betanije“ tek rođenog dečaka, koji je ostavljen u platnenoj torbi. Beba je u međuvremenu zbrinuta u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, a za nesavesnim roditeljima policija još traga.

– Ovaj deo dvorišta novosadskog porodilišta koristim kao prečicu na putu do posla. Čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred i ušao u butik. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i skoro pala u nesvest. Videla sam dečaka po kojem je bilo još tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana petljom. Mislila sam da ću se srušiti – kaže potresno Fejsa.

Nekako se pribrala, podigla dete i odnela ga u porodilište. Ubrzo se pojavilo medicinsko osoblje i dete je zbrinuto. Prema njenim rečima, nakon što je predala bebu medicinskoj sestri, u potpunom šoku je nastavila put ka poslu i tek kada je stigla tamo, shvatila je da nije uopšte ostavila svoje podatke u Betaniji.

– Nazvala sam ih da se javim, a onda sam se brzo vratila u “Betaniju“, gde je stigla policija. Okupili su se doktori i svi su bili u neverici šta se desilo. Tada su mi rekli da je dečak dobro i da nema nikakvih povreda – kaže Slavica.

Dodaje da je u subotu bila u Dečjoj bolnici da obiđe bebu, ali da nije mogla da uđe kod dečaka, koji je već dobio ime Srećko, no doktori su joj preneli da je dobrog zdravlja.

Srodni članci:

SD

Komentara
Loading...