TO VOLJENO BIĆE,MAJKA : Pa kako ću ja dalje bez moje zvezde vodilje

Željno si čekala sestru i mene,nekih 15-ak godina otprilike.Govorili su ti da si nemoguć slučaj,a ti si govorila da ćeš imati dve devojčice.Bog je nagradio takav trud!Stvarno ti je podario dve devojčice,nas!

foto. privatna arhiva mame Radmile (njeno najveće bogastvo , njena deca ) 

Možda nisam bila najsrećnija što sam od svih drugara,ja imala najstariju majku,ali te je sigurno baš to životno iskustvo,koje si imala,učinilo da budeš najbolja.Tako nežna i emotivna..tako strpljiva i blaga.U tvojim očima su se često caklile suze dok me gledaš,onim pogledom,pogledom majke.Nerviralo me jer nisam razumela!

A onda sam rodila njega.Još nije došlo vreme da te shvatim u potpunosti ali polako sam ulazila u štos.Za početak,bilo je dovoljno da shvatim tu beskonačnu ljubav,koju nikad pre nisam osetila.Iako sam živela daleko od tebe,nisi bila uskraćena;znala si sve i u svemu mi bila podrška.

Ostala sam bez moje vodilje moje majke 

A onda si se razbolela!Zar ti,jedina moja?Ne,ne želim da prihvatim da je bolest neizlečiva.Pa kako ću ja dalje bez moje zvezde vodilje?Izgubiću se i neću odrasti iako imam već 30 godina! Ti nisi htela,ja nisam htela al hteo je Bog!Rekao je,”vreme je”.Otišla si i nikad se više nećes vratiti. Tog istog meseca ostala sam opet trudna.Iako sam želela još dece,želela sam da baš to bude trenutak,da skrenem misli,da se imam čemu radovati.

Ostala sam i bez tebe bebo 

Ta radost je kratko trajala.Nisam bila jaka i stres je prevagnuo u svoju korist.Tog dana,kad smo ti izdavali 40 dana,zaboleo me stomak.Kao nožem da me neko probadao.Stane,pa opet….i opet…..i tebe bebo nema…i ti si me napustila!Setih se tvoje ljubavi i tvojih nežnih smedjih očiju i suza koje se cakle .Dadoše mu snagu i rekoh sebi “Ustani,još nije kraj”.

- Oglasi -

Ali Bog me je nagradio 

I stvarno,krajem godine ostanem ponovo trudna i rodim devojčicu.Nakon 3 godine još jednu.Najteže od svega pored radosti koju sam osećala kad sam ih rodila je tuga što ne mogu tebi da javim da sam i ja rodila njih dve.Njih dve!Mama,jel ti poznato?Uslišena je tvoja molitva za nas dve al njih dve nisi sačekala…Kako bi ih samo volela! Zato,sad već prenosim na njih troje sve ono što si me naučila.

Kotistim tvoje reči i ponašam kao ti.I znaš šta?Kroz nas,živiš i ti.Nema dana da ne pomislim,ovako bi mama uradila,a prošlo je već 5 godina od kako te nemam..

Majka je jedno specijalno biće koje dobijemo na poklon kad se rodimo.Mi dobijemo njih,a one nas…i tako u krug,menjamo uloge kad dobijemo našu decu.Ja sam blagoslovena mojim poklonima.Ovaj prvi sam izgubila.Imam ih još tri.Zbog njih živim i dišem….onako,kako samo to majka ume!!!

Jako teška priča , jako emotivna da celo telo mi se naježilo 🙁 . Vidite i shvatite stres je jako opasan i poguban za trudnoću . Teško je izgubiti voljene u trudnoći , samo najhrabriji mogu da se izbore sa tim . Ovo je tema o kojoj treba češće pisati , pričati , za ovako nešto potrebna vam je velika podrška i puno ljubavi . Bog nešto uzme , nešto dan samo on zna zašto je to tako a mi ? mi moramo da se pomirimo sa tim i živimo :* Mlada mama ali prava lavica . Klincima želim divno i bezbrižno detinjstvo :* Hvala mami Radmili na priči značiće puno nekome ko se pronađe u njoj , ko je sve ovo prošao ili prolazi 🙁 .

autor priče . mama Radmila 

izvor.devetmeseci.net

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

Komentara
Loading...