Tokom dana majke moraju da obave čak 42 zadatka

Najveći deo obaveza većina žena završi i pre devet sati ujutru, te ne čudi što su majke premorene već u vreme ručka.

kucni-poslovi

Britanska istraživanja pokazuju da prosečna majka tokom dana obavlja čak 42 zadatka, poput pranja, usisivanja, spremanja dece za školu i planiranja obroka. I to svakog dana!

Devet od deset majki priznaje da najčešće zaborave nešto da urade, a to se događa i nekoliko puta dnevno. A pogotovo ako se radi o zaposlenim majkama. Pored održavanja domaćinstva one moraju i da zadrže svoj posao.

Septembar je mesec kojeg se roditelji najviše pribojavaju, jer ovo je mesec kada deca kreću u školu. Samim tim, žene su primorane da obavljaju još više stvari u toku dana.

- Oglasi -

Između ostalog, vreme ručka je posebno stresno. Majke su do ovog glavnog porodičnog obroka već premorene, jer i samo planiranje a zatim i kuvanje odnosi dosta energje, ali i vremena. Prosečne majke spremaju minimum dva obroka dnevno, a potrebno je voditi računa i o tome kada suprug dolazi sa posla i uskladiti to sa vanškolskim aktivnostima dece.

Uz to, studija pokazuje da najveći broj zadataka žene obave pre 9 ujutru, tako da nije nikakvo iznenađenje što prvi znaci premora stižu i pre ručka.

Od 84 procenata majki koje se svakodnevno muče da sve urade na vreme, većina priznaje da najveći deo posla po kući ostaje i nakon što deca legnu na spavanje. Ponekad se desi da se gomila stvari i zaboravi, bilo da je zbog količine zadataka ili zbog žurbe u kojima majke moraju da rade da bi sve postigle.

Većina tih stvari se čini malim, ali kada pogledate, ceo dan jedne majke ispunjen je poslovima koje mora da obavi. Zato nije iznenađujuće što mnoge žene traže trikove i savete koji će im pomoći tokom dana. Makar kad je o kuhinji reč

izvor: zenskica.com

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)