Treba li ostati u braku samo zbog dece?

Da li je ispravno ostati u braku samo zbog dece iako se sa partnerom ne slažete i stalno se svadjate?

Treba li ostati u braku samo zbog dece

- Oglasi -

Posebno je teško ako jedan roditelj želi razvod a drugi želi da ostane u braku samo zbog dece. Pa da li je razvod ispravno rešenje ukoliko se roditelji ne slažu?

Odlučiti se za razvod kad su deca tu, je jako teško za roditelje. Razvod nije nimalo prijatan. Unosi stres u celu porodicu. Nažalost, razvod iz ljudi izvlači sve najgore. Padaju teške reči, ljutnja, galama, a što je najgore, uglavnom su i deca prisutna tim situacijama. Baš zbog toga, uglavnom se roditeljima savetuje da pokušaju da urade sve što je u njihovoj moći, samo da deca ne bi patila.
Ali, ni ostati zajedno, iako nema mira, ljubavi ni poštovanja izmedju supružnika, nije najbolje rešenje. Kada su roditelji nesrećni, sve to i deca osete. A kad deca porastu, postoje velike verovatnoće, da ce zbog emotivnog rastrojstva, i redovonog posmatranja svadja u porodici, i sami biti konfliktne ličnosti. Ako zaista ne postoji bolje rešenje, bolje je i razvod nego da deca gledaju i trpe neslaganje svojih roditelja. U tom slučaju treba dozvoliti deci da redovno vidjaju i drugog roditelja.

Nesrećni roditelji ne mogu odgojiti srećno dete.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Želimo da pogledate ovo :Razvod iz ugla jednog dečaka

U BRAKU ILI NE OVO MORATE DA PROČITATE: Najtužnija ispovest jednog muškarca o razvodu!

Kako razvod utiče na dečake

Kada se svekrva umeša u vaš život: Iskustva žena koje su “izgubile bitku”

Komentara
Loading...