Tri divne istine o majkama koje su radjale Carskim rezom

0

Kao fotograf koji fotografiše rodjenje dece, zabeležila sam mnogo divnih porodičnih priča. Zabeležila sam sve borbe, strahove, bol ali i radost.

156989465254bbf2ece8468220355947_orig
Ove priče su najlepše priče. Preveli smo za vas sa sajta mamamia.com.
Sve priče o rodjenju su drugačije na svoj način, neke su i nesvakidašnje. Baš sinoć sam čitala priču o jednoj ženi koja je rodila svoje dete u kadi uz pomoć supruga, jer nikoga više nije bilo tu, a bilo je već kasno da se krene u bolnicu. Bila je to divna priča.
Fotografisala sam jednu zapanjujuću scenu u februaru kada su majku morali hitno da pripreme za carski rez jer je njena kćerka krenula da izlazi natraške, znači prvo su stopala krenula, ali sve je dobro proteklo.
I onda sam počela da razmisljam o tim majkama- herojima.
Pošto je april mesec u kome se posvećuje pažnja carskom rezu, rešila sam da napišem tri istine o majkama koje radjaju ovim putem.

Carski rez (VIDEO) (POGLEDAJTE)

1.Te mame su hrabre.
Pripremati se za carski rez nije isto sto i šetati kroz park. Mnogo puta partnerima nije dozvoljeno da budu u operacionoj sali uz svoju suprugu. To znači da, dok doktori i sestre pripremaju operacionu salu a uz to pričaju o nekim nebitnim stvarima- šta će biti za ručak ili koji film su gledali, trudna mama sedi na hladnom operacionom stolu, uglavnom uplašena i usamljena.
U tom trenutku mama je najhrabrija i njena ljubav je najjača prema detetu koje očekuje. Savladava je strah, ali ona zna da je taj način porodjaja najsigurniji za njeno dete iako taj naćin podrazumeva operaciju, rane, bol i ožiljak. Iako taj način podrazumeva da neće videti svojim očima taj trenutak rodjenja o kome je sanjala 9 meseci.
Ako nikada niste bili u ovoj situaciji, pokušajte da se stavite na mesto ovih žena, na taj hladan sto, čekajući preplašene. Ako to možete da zamislite, onda možete i da shvatite koliko su hrabre te žene.

Nega posle epiziotonomije i carskog reza (PROČITAJTE)

- Oglasi -

2.Te mame su jake.
A onda se operacija dešava. Pravo sečenje. Potpuni oporavak traje mesecima. I dok mnoge od nas uživaju u činiji sladoleda, gledajući neki film, one rade suprotno. One neguju i ljubav i vezu sa svojim prelepim bebama.
Emotivno i fizički ove mame su mnogo jake. Ta snaga nije samo potrebna na dan porodjaja, vec i u narednim nedeljama, mesecima pa i godini, dok se njihovo telo i duša potpuno ne oporave, sanjajući divne snove sa svojim bebama u naručju.

Beba rođena u netaknutoj posteljici :Prelepo i neverovatno (POGLEDAJTE)

3. Te mame su prelepe.
Materinstvo ostavlja mnogima od nas ožiljke. Neki su emotivni, neki fizički. A mame koje rode carskim rezom obično imaju oba. I ti ožiljci ih stalno podsećaju na hrabrost koju su imale da bi donele svoje dete na svet. Ovi ožiljci su vrata kroz koja su njihova deca zakoračila u novi svet.

Carski rez – najvažnija pitanja i odgovori (PROČITAJTE)

I zapanjena sam koliko različitih ožiljaka ima- različitog oblika, dužine, na različitim mestima. Svaki oziljak je jedinstven kao i svaka priča o rodjenju. I zapanjena sam kako se ovi ožiljci vremenom menjaju- blede, povećavaju se i smanjuju. Ožiljci su divni. I umesto što ih mame prikrivaju sa sramom, trebali bi da ohrabrujemo te mame da ih pokazuju jer na taj način pokazuju svoju snagu i hrabrost.

ZAR NIJE PRELEPO . HVALA AKO STE PROČITALI DO KRAJA BILO BI LEPO DA PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA DA OHRABRIMO ŽENE KOJE IDU NA CARSKI REZ .

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...