Trikovi da pomognete bebi da spava preko noći

0

Bebe su tako slatke i nevine.Ali potrebno im je pomoći da nauče svoj ritam i da mu se prilagode. San je jako važan za razvoj mozga i ceo razvoj deteta, zato im treba pružiti što više sna.

uspavljivanje bebe

Tokom prva 2 meseca bebama je zaista potrebno da jedu. male su, pa jedu malo i zato moraju češće. Ukoliko je dojenje u pitanju, potrebno ih je hraniti na svaka 2 sata, a ukoliko hranite gotovom hranom na flašicu, onda i ne mora toliko često kao i dojenje.

Bebe spavaju izmedju 10 i 18 sati na dan i to u trajanju od 3- 4 sata. Bebe ne znaju razliku izmedju dana i noći. Pa one spavaju kad im se spava, bez obzira na sve oko nje. Što znači da vaša beba može biti budna i izmedju 1 i 5 sati ujutru, što vi zaista ne želite.

- Oglasi -

Od 3. do 6 .meseca mnogo bebe spavaju na svakih 6 sati. Ali pravu rutinu bebe stiču izmedju 6. i 9.meseca. I odprilike u isto vreme ćete ih hraniti, pripremati za spavanje i slično.

Jako je važno da pelene budu suve, jer ukoliko su mokre, beba će se unervoziti i neće hteti da spava. Takodje pelene treba da budu meke i udobne.
Ukoliko je beba preumorna, takodje neće moći brzo da zaspi, biće nervozna, trljaće okice, prevrtaće se po kreveticu, mozda i plakati, sve dok je san konačno ne savlada.
Takodje i buka u kući može smetati bebama.

Ali nisu sve bebe iste, i ne reaguju sve na isti način. Samo polako i strpljivo i stvorićete rutinu. :*

Uživajte dok su mali 🙂

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...