Trostruka sreća – dva dečkića i devojčica prinove za subotičku porodicu

0

Iako je naša sugrađanka Željka Majoroš od samog početka trudnoću vodila u Subotici i nestrpljivo čekala trojke, zbog zauzetog inkubatora ona nije mogla da se porodi u svom gradu već je prebačena u Novi Sad.

Trojke Lukas, Mia i Mateja rođeni su 22. maja u Betaniji i sada su u Dečjoj bolnici gde čekaju da dostignu kilažu i telesnu zrelost.

– Reč je o vantelesnoj oplodnji koju smo radili u klinici „Genesis“, a celu trudnoću do 32. nedelje vodila sam u Subotici kod doktora Aleksandra Radulovića. U to vreme u subotičkoj bolnici rođeni su blizanci, a kako se približavalo vreme porođaja doktor je uvideo da neće biti mesta u inkubatoru i odlučio da me na vreme pošalje u Novi Sad – priča Željka. – Imala sam visoko rizičnu trudnoću i po njemu je bilo bolje da se porodim tamo nego u Subotici, pa onda da nas šalju u Novi Sad. To je za mene bio veliki šok jer sam ovde imala poverenja u doktora, a tamo bukvalno nikada nisam bila, nisam nikoga poznavala… Bukvalno, nisam znala šta me je snašlo.

Na sreću sve je dobro prošlo. Radost mami Željki i tati Denisu doneli su Lukas, koji je rođen sa 1.890 grama, Mateja sa 1.330 grama dok je Mia bila teška 1.250 grama.

– U sredu sam se porodila a već u petak su me zvali da mi kažu da ih sele u Dečju bolnicu. To mi je bilo strašno. Čim su mi rekli da mogu, ja sam otišla tamo da budem sa njima – nastavlja majka. – Sve je dobro, ali je iza nas jedan veliki stres. Iako je subotička Opšta bolnica velika ona ima samo dva inkubatora u kojima deca mogu duže da borave. Čula sam i za jednu majku sa Palića da je takođe rodila trojke u Novom Sadu. Svedoci smo da se sve češće u našem gradu rađaju trojke i apelujem na nadležne da pomognu da trudnice ne prolaze kroz ovakve situacije.

foto . privatna arhiva porodice Majoraš

Divno čestitke i od portala devetmeseci.net !!

Izvor: Subotica.com

izvor.devetmeseci.net

Komentara
Loading...