Trudna nevesta

Drugo stanje je stvarno nešto sasvim drugo i kao takvo iziskuje i drugačiji pristup venčanju.

173716174

- Oglasi -

Odaberite najbolji trenutak

Važno je da odaberete adekvatan datum kako bi mogle da uživate u svom venčanju. Obzirom da trudnoća različito utiče na svaku ženu, trebalo bi da u skladu sa svojim potrebama odaberete datum koji će vama najviše prijati. Obratite pažnju na godišnje doba, kao i doba dana održavanja ceremonije, ali i mesec trudnoće u kojem ćete biti na taj datum. Proverite sa doktorom da li postoje neke smetnje ili problemi koji se mogu javiti u tom periodu trudnoće.

Dobro proračunajte da li imate dovoljno vremena da sve organizujete, ali najviše uzmite u obzir mesec trudnoće. Odaberite period koji je najpogodniji za vaše venčanje, na osnovu toga kako se vi osećate. Nemojte zaboraviti da će vam stomak biti sve veći i da vam može biti teže da se krećete kako trudnoća bude odmicala.

Savet:

Najbolji datum za venčanje je dok ste u trećem, četvrtom, petom ili šestom mesecu trudnoće. Ukoliko imate mučninu u prvim mesecima trudnoće, obavezno sačekajte da vas to skroz prođe. Ukoliko nosite blizance ili trojke, potrudite se da venčanje organizujete u ranijim mesecima, zbog teškoća oko stomaka zbog kojih ćete možda morati da preležite svoju trudnoću. Ukoliko se odlično osećate u svojoj koži i tokom trudnoće i nemate nekih većih poteškoća, opustite se i uživajte u organizaciji venčanja, a datum odaberite po svojoj želji.

Počnite sa organizacijom venčanja

Ako ste odredili tačan datum, onda izračunajte koliko vremena imate pred sobom pre nego što počnite sa planiranjem i shodno tome se posvetite pripremama za venčanje. Organizacija venčanja ume da bude dosta kompleksna i zavisi od vaših potreba i želja, ali i broja zvanica. Ukoliko imate više od tri meseca pred sobom, dobro se organizujete i počnite sa planovima. Zakažite sve termine i ne dozvolite da dočekate poslednji trenutak, jer će vam sama trudnoća biti dodatna obaveza.

Ako je period koji imate na raspolaganju kraći od tri meseca, odmah se bacite na posao i rešite one najvažnije korake. Uposlite sve koji vam mogu pomoći…prijatelje, rodbinu, a ako možete zaposlite i organizatora venčanja.

Odaberite venčanicu i ostatak stajlinga

Venčanica

Bez obzira na trudnoću i dalje možete odabrati elegantnu i savršenu venčanicu. To što imate stomačić i što ste dobili koji kilogram više, ne mora biti razlog da odustanete od svojih želja. Važno je da se posavetujete sa prodavačicom u salonu venčanica ili krojačicom oko toga koji kroj bi vama najviše odgovarao. Nemojte suditi o venčanici pre nego što probate taj model. Ukoliko još nemate stomak, a želite da saznate kako će vam haljina stajati, pokušajte da napravite stomačić koristeći majicu ili jastučić. Iako zvuči šašavo, dobićete približan efekat.

Venčanica treba da vam bude taman. Nemojte pristajati na velike venčanice u kojim ćete izgledati veće nego što jeste. Pripazite i na one uske modele, koji mogu biti problematični jer se vaša kilaža i veličina stomaka menjaju iz dana u dan.

Savet:

Odaberite lagan materijal jer će vam u takvoj venčanici biti mnogo komotnije i udobnije.

Donji veš

Važno je da pored idealne venčanice pronađete i odgovarajući donji veš. Donji veš je detalj koji se ne vidi ispod venčanice, ali to nije razlog da njemu ne posvetite pažnju. On predstavlja podlogu vašoj venčanici i od njega zavisi kako će ona prijanjati uz vaše telo. Najvažnije je da se vi osećate odlično u svojoj koži, a da biste to uspeli da ostvarite potrebno je da vam sve što tog dana obučete savršeno prijanja. Kvalitetan donji veš će vam pomoći da se osećate seksi i privlačno na dan svog venčanja.

Savet:

-Kupovinu donjeg veša obavite nekoliko dana pred venčanje, kako biste bile sigurne da će vam odgovarati.

-Obavezno ga probajte ispod venčanice kako biste utvrdili da li odgovara izrezu i kroju venčanice, da li se providi ispod nje i da li odgovara promenama na vašem telu.

-Uklopite boju venčanice i boju donjeg veša, da se ne bi ocrtavao ispod venčanice.

– U kupovinu idite sa drugaricom, jer će vam njen savet dobro doći i lakše ćete doneti odluku.

Frizura

Unapred osmislite kakvu frizuru želite i koje opcije dolaze u obzir kako biste sa frizerom došli do najboljeg rešenja.

Savet:

Odaberite frizuru koja će biti u skladu sa vašim stajlingom. Obratite pažnju i na to da će vam u trudnoći mnogo više prijati ako imate podignutu kosu, pogotovo ako je venčanje u letnjem periodu. Izbegnite previše komplikovanu frizuru zbog koje ćete provesti sate na stolici. Budite spremne na predloge i savete frizera.

Šminka

Odabir šminke je izuzetmo važan kad su trudne mlade u pitanju. U trudnoći može doći do promene na koži: hormoni, umor, ishrana, nadutost i druge promene se odražavaju na licu tokom cele trudnoće. Važno je da odete na probu i tako utvrdite koja šminka vama odgovara i proverite da li postoji neki preparat koji vam iritira kožu.

Savet:

Koristite adekvatnu negu. Ako u trudnoći nije došlo do nekih velikih promena na koži, tretirajte je kremama koje ste koristili do tada. Za venčanje koristite blage podloge koje će vašu kožu učiniti mekom i negovanom. Ukoliko vam se koža peruta, masna je i pojavljuje se neželjeno crvenilo, možete se posavetovati kod dermatologa ili u apoteci, gde će vam pomoći oko izbora adekvatne kreme. Ne isprobavajte nove proizvode pred venčanje, kako ne biste dobile osip ili nepoženjne reakcije na koži. Istaknite prirodni sjaj. Trudite se da ne prekrijete previše prirodnu lepotu koja se posebno u vreme trudnoće manifestuje kao takozvani „trudnički sjaj“.  S obzirom da se u trudnoći žene više znoje, možete se odlučiti za vodootpornu šminku i tako izbeći nepotrebno razlivanje. Veštačke trepavice takođe mogu biti odličan izbor, ako su vam se proredile trepavice ili želite da istaknete oči i time skrenete pažnju sa drugih nedostataka. Ukoliko imate punija usta, istaknite ih nekim jačim ružem.

Izaberite pravu veličinu burme / foto: thinkstock Izaberite pravu veličinu burme / foto: thinkstock

Cipele

Mnoge žene se odlučuju da za vreme trudnoće nose baletanke, japanke, papuče ili ravne čizmice. Možda vam to ne zvuči baš elegantno, ali takva obuća je mnogo pogodnija za trudnice. Ukoliko ste navikle na visoke potpetice, možete ih nositi za slikanje, a kasnije će vam mnogo lakše biti ukoliko se preobujete u baletanke.

Savet:

Idite u kupovinu obuće nedelju ili par dana pred venčanje jer u trudnoći može doći do naticanja nogu. Odaberite one koje su vam udobne ali i lepe. Obavezno ih razgazite pre venčanja, kako ne biste napravili nepotrebne žuljeve.

Odaberite burme

U trudnoći često dolazi do naticanja prstiju i zbog toga je odabir burme odluka koju treba doneti na osnovu vaših potreba i promena koje su nastale. Pre kupovine burme se treba posavetovati sa zlatarom. Treba videti da li je moguće korigovati veličinu prstena koji vam se sviđa i u kojoj meri je to moguće.

Izaberite pravu klopu i piće / foto: thinkstock

Savet:

Ukoliko ste na početku trudnoće i nije došlo do promene, odaberite burmu koja vam tada odgovara. Ukoliko je trudnoća odmakla i došlo je do naticanja prstiju, odaberite jednu od ove dve opcije: kupite burmu koja će vam odgovarati nakon trudnoće, a za ceremoniju odaberite neki prsten koji će biti samo zamena. Kupite burmu u veličini koja vam trenutno odgovara, pa je posle trudnoće smanjite na odgovarajuću veličinu.

Odaberite hranu i piće po svojim potrebama

Trebalo bi da posvetite pažnju hrani koju ćete konzumirati na dan venčanja. Napomenete restoranu ili ketering službi da za vas pripreme poseban meni sa hranom koju vi smete da jedete i koja će vama najviše prijati. Ukoliko vam nešto stvara mučninu obavezno im naglasite da to izbace iz menija. Nemojte dolaziti u situaciju da tog dana preskočite obroke. Potrudite se da jedete na vreme i da unosite dovoljno tečnosti jer je vama i vašoj bebi potrebno da se okrepite.

Konsultujte se sa doktorom oko toga šta ne treba da konzumirate od hrane i pića. Pored svih tegoba koje mogu da se jave u trudnoći, važno je da izbegnete one dodatne koje mogu da vam pokvare raspoloženje. Nemojte jesti morsku hranu, sirovo meso, mesne prerađevine, topljeni sir, hranu u kojoj se nalaze sirova jaja… Unesite što više voća i povrća na taj dan, jer će vas to osvežiti i prijaće vam lagani obroci. Bolje je da jedete više puta manje obroke. Neka vam to bude izgovor da malo predahnete od veselja i odmorite noge.

Save

Komentara
Loading...