Trudni usred leta? Evo zašto je to dobro!

0

Ako vaša beba treba da se rodi na jesen ili zimu, onda odlično znate kako to izgleda boriti se sa vrućinom u drugom stanju. Ipak, mi danas želimo da vam ukažemo na sve one prednosti koje vas, kao letnju trudnicu, očekuju.

Savršeno vreme za letnje aktivnosti na otvorenom

Šetanje i plivanje najbolje su aktivnosti za sve buduće mame. Nisu naporne, pružaju velike koristi, odlične su za srce i krvotok, a postoji li lepši period za njih od toplih letnjih večeri ili dana. Šetanje pruža mnoge koristi kako mami, tako i bebi, doprinosi većem protoku kiseonika do mišića i tkiva majke, a samim tim i kroz placentu do bebe. Dok plivanjem možete sasvim lepo održavati kilažu, sprečiti oticanje, povećanje pritiska, ali i rashladiti se u vrelim letnjim danima.

Trudnice i leto saveti

Pijace su prepune svežeg voća i povrća

Već i vrapci na grani znaju koliko su sveže voćkice i povrćkice važne za mamu i bebu. Prepune vitamina i hranljivih materija najvažniji su ako želite da svojoj bebi priuštite zdrav život još u stomaku. Napravite salatu od omiljenog povrća, dodajte morsku ribu (oslić, losos), govedinu ili piletinu i neka vam to bude glavni obrok u toku dana. Ne preskačite ni voćne salate. A ako ste vešte u gajenju i kuvanju, i naravno imate mogućnosti, možete i same da uzgajate neke biljčice i kasnije napravite zimnicu koju će i vaša bebica moći da konzumira za nekoliko meseci.

Sunce = Vitamin D

Iako je veoma važno da se u trudnoći ne izlažete predugo sunčevim zracima i da obavezno nanosite kremu za zaštitu od sunca, ipak nekoliko minuta dnevno može vam obezbediti potrebnu količinu vitamina D, koji je neophodan kako za majku, tako i za bebu. Nedostatak vitamina D u trudnoći može napraviti ozbiljne probleme, jer je povezan sa nastankom gestacijskog dijabetesa, preeklampsije i vaginalne bakterioze.

Vitamin D možete uneti i hranom putem mesa i masne ribe, ali ipak je za to najbolje sunce.

- Oglasi -

Manje je verovatno da će vaša beba oboleti od RSV ako je rođena tokom letnjih meseci

RSV, odnosno respiratorni sincicijalni virus, veoma je zarazan virus koji uzrokuje infekciju respiratornog sistema i može biti ozbiljan za prevremeno rođenu decu. Ili pak za one koji imaju problema sa srcem i plućima, naročito ako su uzrasta od šest meseci i mlađi. Sezona ovog virusa je od oktobra do maja, tako da je manje verovatno da će ga dobiti bebe koje se rode tokom leta.

Evo kako da se izborite sa MENSTRUACIJOM na letovanju

Hidratacija je laka i ukusna

Tokom trudnoće, ali i inače, hidratacija je veoma važna. Naročito je važno da ostanete hidrirani tokom toplih letnjih meseci. Kada unesete dovoljnu količinu vode za jedan dan, onda slobodno pređite na bezalkoholne koktele od svežeg voća. Oni su ukusi, prelepo izgledaju, a daju vam i odlične hranljive materije.

Odmor!

Leto često nudi odmor i vreme daleko od posla, pa iskoristite trenutno stanje, dajte sebi oduška i sigurno ćete se osećati mnogo bolje. Naročito ako ste na početku trudnoće, kada simptomi mogu biti jaki i uticati na vaš organizam jače nego kasnije. Leto je takođe i savršeno vreme za poslednji “samački” beg sa partnerom na neko egzotično mesto, jer već od sledećeg leta biće vas više.

izvor.lepotaizdravlje.rs

ŠTA JE VAŽNO DA ZNATE : Deca na suncu – igra i oprez

- Advertisement -

Komentara
Loading...