TRUDNICE OVO SU PET DOBRIH RAZLOGA DA ZAVOLITE BADEME !!

0

Bademi su najzdravija grickalica i upravo će ovo koštunjavo voće da vam preporuči većina nutricionista.

Trudnice koje žele da dobiju optimalan broj kilograma, te da izbegnu gojaznost, visok krvni pritisak i ostale tegobe, trebalo bi da svakodnevno grickaju bademe

Ako još uvek sumnjate u blagotvorna dejstva ove namirnice, evo pet naučno dokazanih razloga zašto su bademi fantastični!

1. Za manje naslaga na stomaku: Da li ste znali da su centimetri oko struka u stvari pravi pokazatelj koliko vam je zdravlje ugroženo? Ono je ne samo ružno, već i opasno. Pojedina američka istraživanja pokazala su kako su osobe sa povišenim holesterolom koje su jele oko 40 g badema na dan u periodu od šest nedelja smanjile obim struka.

Breskve najbolje voće za TRUDNICE !! Evo i zašto !

2. Za snižavanje holesterola: Osobe koje su jele bademe imale su 44 odsto manje šansi da će im porasti nivo tzv. lošeg holesterola, kaže istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Luzijana rađeno nad više od 24 hiljada osoba.

- Oglasi -

3. Za kontrolu prejedanja: Redovno grickanje badema reguliše nivo šećera u krvi, kao i apetit.

4. Za sprečavanje upala: Nova studija sprovedena u Kini nad osobama koje imaju dijabetes tipa 2, a koje su svakodnevno jele 40 grama badema, pokazala je značajno poboljšanje njihovog zdravlja nakon tri meseca „ture s bademima“.

Izbegavajte krompir u trudnoći ! A zašto ?

5. Za zdravu trudnoću: Trudnice koje žele da dobiju optimalan broj kilograma, te da izbegnu gojaznost, visok krvni pritisak i ostale tegobe, trebalo bi da svakodnevno grickaju bademe!

Pored navedenog, važno je znati i da je badem prepun hranljivih materija poput vitamina E, proteina, vlakana i kalcijuma. Takođe, oni će vam pomoći da ostanete puni energije, ali i izvrsni su kao „hrana za mozak.

izvor .pressonline.rs

Ima bar pet razloga zbog kojih TRUDNICE treba da jedete trešnje. Tri su ključna!

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...