Trudnoća prirodnim putem i bockanje 2x dnevno!Rezultat 580 i nešto inekcija i beskonačna sreća! Pavle!???

0

Trudnoća prirodnim putem- U brak sam ušla iz velike ljubavi nakon 4 i po godine veze.

 

foto. privatna arhiva mame Slađane

Sa svega 20 godina udala sam se za svoga muža 2016 god. I željeli smo naravno odmah bebu!

Muž radi na terenu mislili smo biće teško“ubosti“ one dane jer dolazi mjesečno kući na 3-4 dana! Nije ih bili teško potrefiti!

Trudna po prvi put sam ostala u decembru iste godine.

Sve je bilo u redu do te 12te nedelje kada mi je privatno doktor rekao da bebi ne kuca srce i da hoće da mi zakaže kiretažu!

 

Šok i nevjerica, mali gram razumi opet me natjera da razbistrim glavu i uhvatim se za slamku da možda griješite odem da tražim drugo mišljenje.

Ni sama ne znam kako sam došla kući tada, ne sjećam se! U medjuvremenu prokrvarim, dijagnoza ista missed ab. Sreća u svoj nesreći sve je otišlo samo i nije bilo potrebe za intervenciom.

Nevjerica,bol,tuga i osjećaj krivice danima me progonio… Želja za bebom još veća kao i strah od sledeće trudnice!

Doktori kažu prirodna selekcija, dešava se! Nakon pola godine pauze u novembru 2015 opet test pozitivan!

Sreća, zabrinutost, strah i kontrole od kojih mi kolena klecaju.

 

Druga kontrola scenario isti! Missed ab ponovo.( jeza me hvata dok ovo pišem, suzu ne mogu da zadržim)!

Tjelesna bol koju koju sam tada osjećala je neusporediva sa duševnom boli koju može majka da osjeti kada izgubi bebu koju silno čeka!

Ponovo sve pretrage radjene i sve u redu. Promjenim doktora i predlože mi da radim testove na urodjenu i stečenu trombofiliju!

Skoro pa sve mutacije uredne osim jedne koja se zove Pai-1 4/5 heterozigot!

Hematolog mi je objasnio da je to bezazleno i da mnoge žene sa tim iznesu urednu trudnoću te da nema potrebe za terapijom!

Ginekolog mi preporuči da pijem aspirinnu sledećoj trudnoći jer ne može da škodi a može da pomogne!

Nakon godinu dana od drugog spontanog ponovo ostajem trudna!

Uzv pokazuje blizanci i šalje me u bolnicu da oni prate zbog amneze koju imam. Primaju me, kažem za trombofiliju, ležala sam 7 dana jedan plod se prestao razvijati drugi odlično napreduje!

- Oglasi -

Puštaju me kući sa uvjerenjem sve će biti dobro ovaj put, sve ide kako treba i kontrola za 15 dana kod nadležnog ginekologa. 12+5 treba da budem, da radim double test idem na kontrolu!

 

Ulažim kao i svaki put sa knedlom u grlu nadajući se da neću čuti ono najgore! Šta reći… doktor me je samo pogledao i klimnuo glavom, ni sam nije imao snage da mi kaže!

Rekao je idi javi se u bolnicu oni imaju bolji uzv neka te pogledaju. Daje mi uputnicu za boničko liječenje, izlazim muž me po prvi put čeka u hodniku! Suze su same tekle,bilo mu je jasno i samo me zagrlio i rekao biće u redu! Taj put me nije zaobišla kiretaža koju su mi radili 27.12 nova godina mi nikada gora bila nije.

Doktor koji me je čistio sjeo je da razgovara sa mnom kaže „Ne dozvoli da se uništavaju, vidiš da ne ide, moraš da dobiješ terapiju. Sledeći put čim ostaneš trudna traži da ti se uvede terapije za trombofiliju, ako ne budu dali dodji kod mene ja ću da sredim“. Hvala mu do neba na savjetu.

 

20.07.2017 Beta pozitivna, kod ginekologa odem nakon 3 dana i tražim da mi se uvede terapija što on i napiše na nalazu sa kojim uspije dobiti uputnicu za hematologa.

Ponovo sreća pa je hematolog imao razumjevanja i odmah bez dileme uveo terapiju clexane 2x dnevno. Bocanje, modrice i otvrdci po nogama i rukama nisu prestavljali ništa naspram sreće koju sam osjećala nakon svake kontrole kada mi doktor kaže sve je u redu! Koljena su klecala mi dalje pred pregled, u grudima stisne svaki put kada treba da udjem.

Moja sreća, moj sin mezimak se rodio u 41oj nedelji 27.03.

Bol nije postojala na porodu, sreća me oblila toliko da bih skakala do plafona! Ljubav mamina spava kraj mene dok pišem ovo! Naravno da je razmažen od strane mene a i tate.

Cijeli naš svijet se vrti oko njega, sva pažnja i pogledi su usmjereni ka njemu!

On je moj borac, moj heroj!

Biti majka najljepši je osjećaj na svijetu zato nikada ne treba odustati ni posustati! Borite se kroz život za svoje potomstvo jer ni sami nismo svjesni koliko smo jaki dok nam život to ne pokaže!

Za njegov osmjeh i njegovu sreću vrijedilo je boriti se i za njega boricu se dok sam živa kao i svaka majkana za svoje čedo! Ljubimo sve mame, bebe, tudnice i one tete koje će to tek da postanu!??

Bravo Slađo bravo mališa . Zaslužujete svu sreću ovoga sveta, ljubi vas vaša urednica Sonja i hvala vam na pričici za portal devetmeseci . 

autor priče mama . Slađana 

izvor. devetmeseci.net 

pripremila . urednica portala Sonja Milekić 

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče!

Još divnih priča 

- Advertisement -

Komentara
Loading...