PRIČA VAŠE UREDNICE : TRUDNOĆA I PORODJAJ 9 MESECI

0

“Hmmm. Odakle početi 🙂 “, eh treba se setiti davno je to bilo . Žene moje ja ni neverujem da je već toliko prošlo , kao da sam je juče rodila a od toga je prošlo 10 godina “. Uf ovo vreme je moj najveći neprijatelj 🙁

549623_3515796658714_1076780926_n

E pa ovako . Jako mlada sam se udala . Šta mi bi nemam pojma , to je ono (pita me srce gde mi je pamet bila 🙂 ).

Od svoje 15 godine poznajem svog supruga . Dugo smo se tako družili , pa zabavljali I na kraju I uzeli . Šta ćete smorili smo ljude . Te on za Beograd , te ja za Obrenovac .

  1. godine smo se venčali . I ne ne nisam bila trudna!! “ (zašto to naglašavam , prvo pitanje gostiju  (starijih) bilo je jer mlada trudna  ( u prevodu “ona nije normalna što se udaje 🙂  Ali o upoznavanju svog supruga pisaću vam drugi put kad budemo potegle tu temu a biće samo polako 😉

Četiri meseca posle svadbe ja sam ostala trudna

Ovo je bio uvod malo u celu priču .

MOJA TRUDNOĆA

Tog dana kada sam ugledala dve crte na testu nije mi bilo dobro . Ostala sam u čudu . Joj čoveče ja sam trudna , biću mama . Prva pomisao ( dete rodilo dete ).Neka ja sam bila spremna , želela sam to . Za svoje godine bila sam jako zrela . Kada sam saopštila suprugu nije bilo srećnijeg čoveka od njega . Svi su bili srećni .

ODLAZAK NA PRVU KONTROLU

Jao kad se samo setim srce je htelo da mi iskoči iz grudi . Ulazim unutra , doktorka kaže skidaj se . Uf … dobro ja sam poslušna . Pita me kad ti je bila zadnja menstruacija , izračuna aha termin 16 avgust . Kaže mi lezi da te pregledam . Jao kad sam po prvi put osetila taj hladni gel po mom stomaku I prvi put ugledala tu malu tačkicu , ja ne mogu da vam opišem taj osećaj to treba doživeti .

Toga dana ja sam znala da nosim devojčicu (kako ? pitate se . ne znam osećaj 🙂  Ja sam od prvog dana govorila to je moja Ema .

KAKO JE PROTEKLO MOJIH 9 MESECI

Dani su baš prolazili . Znate tada nije bio popularan internet , fb niti sam ja imala neke informacije , o ultrazvuku , porodjaju , kako ću , ovo smem , ovo ne smem . Ne drage moje .

Ja mogu za sebe kao trudnicu da kažem da sam bila prava ludica 🙂 Kao nda nisam ni bila trudna . Hmmmm jedino što me je odavalo to je taj mali stomačić koji je postajao sve veći ,i veći i veći 🙂

Mučnine u trudnoći : Ma šta je to ? Ja za to ne znam . Nikada nisam imala gorušicu (Zato moja Emica nije ni imala veliku kosicu kada se rodila . Jela sam šta sam htela , nisam imala neke posebne želje (možda jagode I tikvice I čokoladu 🙂  Ali drugo nešto i ne baš . Ma moj muž treba da me urami kakvu je trudnicu imao .

Želja za seksom : Hmmm. Pa ovako . Kako kad . Sećam  se da sam ga jednom napala a on će meni “ Daj bre malena ni slučajno pa da povredimo bebu “” E posle sam ja njega kaznila . On mene da odbija još trudnu ženu jao jao 🙂

Kilogrami : Nisam se puno ugojila možda nekih 9 kilograma . Imala sam figuru modela od pozadi a od napred eee od napred sam bila trudna ahhaha. O dešavalo mi se da tako idem gradom I “frajeri nazovi frajere hahah a oni zvižde iz kola , a posle kad prodju I vide izvinjavaju se 🙂

Ishrana : Samo zdravo !! Nikada nisam za svojih 30 godina zapalila cigaru . Od alkohola minimum . Pila sam samo kupinovo vine jer to mi je doktorka preporučila zbog krvne slike . Kafa : Pa iskreno nisam neki zavisnik od nje ni sad a kamo li pre 10 godina . Jela sam dosta voća (jer ja sam bila u takvom period trudnoće kada svega ima )

Problemi u trudnoći : Eto jedino što mi je bio problem to gvoždje jer ipak bebica sve kupi pogotovo posednjih meseci trudnoće . . I noge su mi baš oticale , sreća moja bilo leto pa mogu I bosa 🙂 I da nažalost u trudnoći mi se pojavila vena na desnoj nozi I dan danas mučim tu muku , što mi je druga trudnoća još pogoršala .

Pokreti u stomaku . Joj taj osećaj je neverovatan , prvo osetite neko golicanje , koje samo vi možete da osetite , pa svaki put kad sam viknula joj , moj muž je stavljao ruku , ja reko džaba ti sve samo ja mogu sada da osetim , I onda se on tako durio kao malo dete , pa šta ću mu ja neka on bude trudan pa će osetiti 🙂

E onda kad su krenuli oni jači. Jao kad se samo setim ( koliko puta sam pomislila dete šta ti tamo radiš na sve strane hahaha . NEPROCENJIVO . Definitivno sada kada mi trudnice slatkice šalju na stranicu videa ja se rasplačem ko malo dete . To treba doživeti to je nešto najjače I najsnažnija  veza .

Aktivnost u trudnoći : Ma nije bilo ludje I aktivnije trudnice od mene 🙂 Sve sam ja sama radila . I ako je muž ludeo sa mnom , nije mi dao ništa da radim . Večito smo se svadjali oko usisivača 🙂 U devetom mesecu smo imali svadbu I to baš kod bliskih rodjaka . Oni svi oko mene . Ma ja da ne ustanem da igram , nema šanse pa šta ako sam trudna nisam bolesna .  I tako sam vam ja 10 minuta igrala kolo 🙂 ludilo . I tako puno sam šetala baš baš , skakala ali kad sam osetila da treba da mirujem , meni nisu trebala upustva , ja sam pratila svoje telo I ono mene .

Visoko stomak celu trudnoću : Nosila sam jako visoko tako da sam farmerke nosila do 8 meseca . Ali sam obožavala suknjice , haljinice I roze samo da je roze 🙂 Doktorka bi se svaki put oduševila kad bi me videla na kontroli . Crno sam zaista izbegavala I smatram da to nije boja za trudnice !!

Uf kako se bližio termin porodjaja počeo je u meni da se javlja neki čudan strah . Jer sama pomisao koliko se moja mama sa mnom namučila I da je mogla da me izgubi u 7 mesecu nije mi davalo mira . Ali uvek sam bila pozitiva tako da me je to držalo . I reči biće sve ok I mora I mora I nikako drugačije .

E dosta vam je bilo o mojoj trudnoći (ruka me zabolela od kuckanja 🙂 malo da odmorim I nastavljam .

Kao što sam vam na početku napisala termin mi je bio 16 avgusta . Medjutim noć 7.8. 2006. Osetim ja nešto čudno kao male bolove , reko šta je sad ovo ?  Imala sam tu sreću , moja mama je bila kod mene I trebala je da ide kući . Ja joj kažem ma daj budi još koji dan . Osećaj neki ne mogu da vam opišem .

8.8. imala sam kontrolu CTG . Ustala sam rano ujutru . Uvek sam volela da spavam duže ali to jutro u meni se nešto čudno dešavalo . Udjem kod mame moje u sobu gde je ona spavala . Probudim je . Pita me što nespavam . “ Ne znam mama čudan mi neki osećaj . Kad ona meni dodji ovamo . Kaže “ Sonja meni se čini da se tebi preko noći spustio stomak . Ma daj kako spustio , ja pogledam u ogledalu kad ono stvarno 🙂 Bilo je vreme da se spremim za CTG. Šta mi je pitam se . Dodjem gore na ginekologiju doktorka me pregleda . Kaže nećeš ti još termin ti je za 8 dana . Ja njoj kažem “ Ma čudno mi sve to noćas sam imala male bolove . I baš me uhvatio neki strah , što me za celu trudnoću ni jednom nije . Kaže ona meni “ Aj da te ja malo smirim , da ti izmerim konstrukcije kakve su ti . Oooo šta će sad da mi radi pomisleh 🙂  Izmeri ona meni I kaže ovim rečima . “ Ma beži kući ti nemaš potrebe da za strah ti imaš savršene konstrukcije , stvorene za porodjaj . Petoro dece možeš da rodiš ovako 😉 Eeee od muke sam se I nasmejala . Reko doktorka za početak mi je dosta I jedno 🙂  Kaže ona meni “ Vidimo se 16 kad ti je I termin . A ja njoj mislim da ne , ja ću se noćas poroditi imam taj osećaj . Ona meni ma nećeš . Aha samo gledajte .

Došla sam kući umornija nego ikad . Ova moja velika loptica baš se spustila . Saznala sam sad kakav je osećaj kad nosiš nisko pa bar I na jedan dan 😉 Šta mislite kada sam se porodila ? Ko je bio upravu ja ili doktorka ? Naravno JA !!

Stalno sam osećala taj neki čudni bol u stomaku . Mami je sve to bilo čudno pa je počela da gleda na sat . Bilo je na 20 min , pa na 15 pa 10 . Ali nije im bilo jasno kakvi su to bolovi , kad ja samo stegnem jastuk , viknem JAO I KRAJ 🙂 kaže mama gledaj je I sad je jaka I ćuti .

Vreme je baš letelo , a mene je baš bolelo , ali htela sam da suprug dodje sa posla . I da došao je . Posle pomisleh bolje da si ostao 🙂 Samo me nervirao hahaha . Ko je bre trudan I ko treba da se porodi , šta onda on urala tu ko blesav .

E gledajte sad koliko sam luda ( ovaj čitajte 🙂 ) Ja sam u svim tim bolovima uspela da se se istuširam operem kosu I sredim , a to što sam ja bila mrtva gladna to nema veze hahaha. Znala sam to je taj dan moja lepotica hoće ranije napolje 🙂

Naterali su me da krenem . Aman dete porodićeš se kući polazi . Oooo to kući ne zvuči baš pametno . Ok pristajem 🙂  Ipak do Beograda treba vremena . Još me sve boli , u kolima ne mogu lepo da legnem I da se namestim ko porodilja haha .

Bila sam srećna jer zamislite žena koja vas je rodila sada prati vas u porodilište . Suze su mi pošle kada sam to u sebi pomislila . Koliko se ona samo namučila da me rodi , izborila se sa svim , I ja to mogu biću hrabra kao moja majka . I ja ću uskoro postati majka a ona baka . Rekla sam sebi šta bude neka bude . Eeee kao što sam rekla jedina greška koju sam napravila što taj dan nisam uzela ni koru hleba da pojedem ludača . Sve se brzo izdešavalo .

Stigli smo javili smo se na prijem za informacije , pregledali su me I rekli ona ostaje kod nas spremna je ubrzo će se poroditi otvorena je 5 prsta . Pomisleh u sunce ti 🙂 E tako uzeli oni meni podatke . Ali čekajte doćiću do toga .

Kaže sestra možete da se pozdravite sa njom ona je sada u našim rukama ne brinite . Ponesi sve telefon daj tvom mužu . Štaaaaaaaaaaaaaaaa !! ne može telefon kako da se posle čujem sa njima . ( eee a vi meni sad sve javite I sliku pošaljete 🙂  Jao tu mi se sve skupilo I ja u plač .

Otišli su ! Emice sada smo ostale same , prepuštene ovim doktorima I babicama . Saradjuj molim te ja ću sve da izdržim . Pomisleh to u sebi . Odveli su me u porodjajnu salu I legla sam na sto . Odjednom se stvorila sestra ( Inače ona je šatro bila moja veza strašno ko da mi je I trebala . ccc ) Sonja Melekić . Molimmmm ? Ja sam Sonja Milekić – Ja sam pitala I to onako drsko . Pa ja sam rekla . Počela ludetina da se dere na mene . Doktor I sestra gledaju jel normalna , žena u bolovima a ti se tu dernjaš !! NAPOLJE . Pita doktor mene zar ti je ovo veza , ma strašno !! I ja kažem strašno . NE TREBA MENI VEZA JA SAM SPREMNA NA SVE !!

Rećiću vam : NISAM DOBILA NIŠTA OD BOLOVA NI ANESTEZIJU , NI TOTALNU NI POLU TOTALNU NIŠTA !!!!

PORODJAJ:

Bolovi su postajali sve jači I jači stegla sam zube , možda sam se dvaputa čula pa sam malo jače vrisnula ali to je sve . I da moja lepotica je došla na svet . Majko devojčica 3950 . rodjena u 20i45. U 19h sam stigla u porodilište u 20i 45 se porodila . Niti klistiranje , niti brijanje i ostala procedura . Kad mi je rekla devojčica ja reko jel nije neka greška . Kaže nije Sonja zašto misliš da jeste ? Jer svi su govorili dečak , dečak jedina ja sam znala da je to moja devojčica moja Emica . I tako javili su mojima , ali meni je bilo krivo što im to ja nisa saopštila što nisam mogla da se čujem sa njima kada mi je to najviše trebalo pa makar I na sekund ( plač ) . Svi su bili u šoku , zar je moguće da je Sonja jedina bila upravu 🙂

Eh porodjaj je bio mala beba , ili nije ali meni je bio , Toliko snage da ja vama ne mogu da opišem !!

UŠIVANJE MOJA NOĆNA MORA : Ušivanje na živo !! Da da dobro ste pročitale . Ne znam šta su čekali toliko dugo , kreteni !! da se to totalno ohladi . Čak I ona što me je ušivala bojala se kako ću to podneti . Ali podnela sam . Bolelo je , bolelo do ludila da ga djavo nosi !! Bolelo je više od porodaja , ali ja sam opet bila hrabra , stisla zube , pustila po neku suzu ali moj glas se nije čuo . Ona je stalno gledala u mene da li sam dobro . Samu sebe sam pitala odakle ti ženo snaga , kao da me je nešto jako čuvalo te noći . I to sam preživela .

Iscrpljena , umorna gladna prebacili su me u sobu . Bilo je još par žena . Jesi li gladna pitala me je jedna ženica . Ništa nisam imala tu noć kod sebe . Ništa nisam jela 24h . Dala mi je plazmu kao da mi je dala ceo svet . Bila sam jako tužna  što su mi uzeli tel. 🙁

Ujutru su me prebacili na 4 sprat jer mi je tamo bila beba . Bila sam toliko gladna a kada sam videla šta su mi doneli “ Parčence salame , hleb , maslac I mleko . Eeeee pomisleh I moje kuče se bolje hrani 🙂  Ali samo sam želela da vidim moje da ih zagrlim I da mi donesu telefon grrrr. Kad sam ih videla suze su mi pošle . To je bio najlepši trenutak u mom životu . Koliko sam bila slaba nisam mogla da budem u hodiku , morali su da dodju kod mene u sobu . E tada sam po prvi put osećala nemoć a to nisam bila ja . !! Muž je došao šapnuo mi . Malena rodila si lepoticu postali smo roditelji ja ne mogu da verujem . Buketić koji je moja mama donela svojoj unuci u porodilište I dan danas čuvam I posle 10 godina .

Hvala Bogu sve je dobro prošlo , sve sam podnela hrabro , zahvalna sam samoj sebi na dobrom porodjaju , a doktore krivim što su čekali toliko dugo da bi me ušili I sve radili na živo !!! Toliko su mi zategli bili poslednji konac da ja nisam mogla 40 dana da sedim normalno . Ali sve sam to podnela stojećki . PONOSNA SAM BILA NA SEBE .

Emica je bila pravi mali zvrk . Ali šta se čudite , prisetite se šta sam vam pisala na početku kakva sam bila sa njom u trudnoći . Ona je sada velika devojčica . Zajedno smo puno toga prošle 🙂  Naš prvi susret , naš prvi dodir . prve ne prespavane noći , I tako joššš puno ne prespavanih noći , grčiće , zubiće , prve prehlade, prve kontrole , prve reči , prvi smeh , prve korake , prve šetnje , letovanja , krštenje , rodjendane I to 10 zajedničkih rodjendana , prvi polazak u vrtiić , polazak u školu , prve crteže , pa I simpatije prve I još punooo toga . Ona je moja kopija , moja ikona I moj ponost , sva radost ovoga sveta .

PORUKA ZA BUDUĆE MAME I PORUKA ZA MOJE ČITATELJKE :

Drage moje imate sada sve !! Najvažnije imate mene I sajt devet meseci . Uvek ću biti tu da vam pomognem koliko god mogu . Trudim se zaista da sve što je važno , što se tiče trudnoće I porodjaja bude na sajtu . Slušajte svoje telo , svoj majčinski instikt , budite pozitivne , razmišljajte pozitivno , hranite se zdravo ne konzumirajte cigarette I alcohol . Mislite na sebe na život koji raste u vama , jer setite se koliko žena nema tu priliku da to oseti 🙁  Ali živite I uživajte , trudnoća nije bolest , trudnoća je najlepših 9 meseci jedne žene . A naš sajt nosi najlepši naziv isto kao I stranica .

Voli vas vaša urednica .

[Best_Wordpress_Gallery id=“1″ gal_title=“Ema“]

EVO PAR FOTOGRAFIJA MOJE EMICE :*

 

AUTORKA PRIČE . SONJA MILEKIĆ UREDNICA SAJTA DEVET MESECI .

izvor. devetmeseci .

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Komentara
Loading...