Tužna i srećna ,srećna što je on sa mnom,a tužna što nije njegov tata pored njega i što nas je ostavio

0

Druga trudnoća najlepši osećaj.

foto.privatna arhiva mame Irene 

20.10.2017 godine saznajem da ću postati mama ,zakazan uz ,odlazim sa mojim tadašnjim partnerom na uz ,ulazimo u ordinaciju i ja ležem na sto za pregled uz ,a moj partner stoji i gleda monitor ,doktor nam saopštava da sam trudna 4,5 meseca,ja srećna i zadovoljna ,a moj sad vec bivši partner razočaran.

Izlazimo iz ordinacije ,i ispred nas čeka njegova sestra i kaže joj brat koji sam mesec,a ona meni moram da popričam sa bratom ,ja polako krećem ,da oni popričaju,završili razgovor oni .Ona odlazi kući,a ja i on odlazimo u jedan obližnji kafic da popričamo.Ušli smo u kafić i seli ,krenuli smo da pričamo i na pola razgovora on meni kaže :“kako me ostavlja i da pokupim svoje stvari iz stana u kome smo živeli.

Razišli smo se ,on je otišao kući ,a ja kod mojih roditelja ,sutra dan sam otišla po svoje stvari,i od tada smo prekinuli kontakt.

Moja trudnoća je tekla super,ja išla sama na preglede,termin mi je bio 18.03.2018,pet dana pre termina su krenule kontrakcije.Nikad neću zaboraviti taj dan 13.03.2018,tog jutra su krenule porođajne kontrakcije ,zovemo hitnu da me vozi ,pošto niko od mojih nije bio tu,hitna se javila i rekli su da neće dodji ,da se snadjemo.

Zovemo tatu i on zove svog prijatelja da dodje da me vozi ,dok je tatin prijatelj stigao ja se porodila kući,porodjaj je bio veoma brz ,sestra je moja bila tu i ona je uhvatila bebicu.Porodila sam se u kupatilu ,tatin prijatelj je ponovo zvao hitnu i druga ekipa hitne je bila krenula,kad su stigli  moj mali princ i ja smo ležali na krevetu.Oni s mu presekli pupcanu vrpcu,mene su stavili na nosila ,a njega je doktorka uzela .

Ušli smo u vozilo hitne pomoći i uputili se u porodiliste ,u toku puta smo imali problema da stignemo do porodilišta pošto je bilo gužve na autoputu,prošli smo gužvu na autoputu .

U devet i trideset stižemo ispred porodilišta narodni front,ispred nas čekaju druga nosila i lekar i babica ,a stigla je i moja mama,ulazimo u jednu prostoriju ,pošto mi nije izašla posteljica ,pa obavljaju pregled da izadje posteljica,a malog tu pored pregledaju ,kaže mi babica da je težak 3440 i 52 dugačak .

- Oglasi -

Ja srećna ,završavaju preglede malog i odvode ga u dečiji boks ,ja ostajem još ,pošto me posle ušivaju.Posle svega toga me odvode gore u sobu ,i dolazi sestra da vidi kako sam .Pitam kako je moj maleni princ ,ona kaže da prima infuziju.da je takva procedura ,pošto je rodjen kući.

Prolazi i taj dan,sutra odlazim da ga obidjem ,on leži i prima antibiotike,stavili ga u inkubator ,ali od svetla u inkubatoru ništa nije uključeno.Uveče ponovo odlazim da ga obidjem ,i kaže mi sestra da je dobio žuticu,i da mora ja fototerapija,ja je pitam koliko će da traje foto terapija ,ona mi kaže dok ne spadne bilirubin,ja sva tužna odlazim u sobu,pošto ne mogu da mu pomogne…

Sutra dan ga opet obilazim ,još je na foto terpije,držim ruku na staklu od inkubatora ,i gledam mog malog andjela ,sestra mi kaže da idem u sobu ,ja odlazim,posle pola sata dolazi sestra ,i kaže mi da moram kući ,ja je pitam zašto ??,kaže mi da moram da idem pošto su primili trudnice koje imaju boginje,da se nebih zarazila.

Pre nego što sam otišla kući,otišla sam da se pozdravim sa moji princem ,taj dan sam otišla kući,i uveče zvala sam da vidim kako je moj princ,moj mali je ostao do ponedeljka ,i ja sam svaki dan zvala da vidim,u nedelju uveče sam zvala da vidim kako je,reki su da je dobro i da sutra ujutru dodje po njega.

Prošlo je i to veče ,sutra dan sam bila toliko srećna ,krenule smo moja mama i ja po njega,ispred porodilišta smo stigle,javile se dole da smo stigle ,spustili ga presvukli ga ,i dali ga meni,a moj srce je kucalo ko ludo ,krenuli smo kući  moj mali andjeo i ja ..Stigli smo kući,a ta sreća je ne opisiva,a ja i tužna i srećna ,srećna što je on sa mnom,a tužna što nije njegov tata pored njega i što nas je ostavio !

Tako moj mali princ i ja borimo svaki dan već osam meseci ,sami,u spomoć mojih roditelja. Najlepši dan je bio kad sam rodila mog princa .13.03.2018 -13.11.2018

autor priče mama Irena

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...