U 38. nedelji trudnoće je otišla na ultrazvuk: Čim je lekar video sliku, predložio je carki rez – ODBILA JE i usledio je OVAJ SNIMAK o kome bruji internet

0

Čim je saznala da očekuje drugo dete, ova mama rešila je da će se poroditi prirodnim putem – po svaku cenu.

Vanesa i Nik iz Teksasa jedva su čekali susret sa svojim sinom. Međutim, ultrazvuk u 38. nedelji pokazao je da je beba okrenuta naopačke, odnosno, umesto da joj je glava okrenuta ka vaginalnom kanalu, njoj su tu bile okrenute noge i zadnjica.

Lekari su odmah predložili carski rez

Inače, prirodan tok stvari u trudnoći je takav da se beba samostalno namešta u položaj za porođaj negde između 32. i 36. nedelje trudnoće. Vanesina beba to nije uradila, i lekari su zbog toga predložili da se porođaj izvede carskim rezom.

Ipak, Vanesa nije želela ni da razmotri tu opciju. Želela je prirodan porođaj po svaku cenu.

- Oglasi -

Tada su lekari na njoj izveli eksternu cefaličku verziju, postupak u kome se beba ručno okreće u pravilan položaj za porođaj. Ovaj postupak se može izvesti u 37- nedelji trudnoće, a izvodi ga lekar dok istovremeno na ultrazvuku posmatra šta se dešava.

Ovaj postupak je vrlo bolan za trudnice, ali Vanesa kaže da se nimalo ne kaje. Naprotiv, ona je podelila snimak celog postupka na svom Fejsbuku uz komentar da snimak deli uprkos tome što je uznemirujuć, jer želi da poruči mamama da uvek ima načina i da carski rez ne mora da bude jedino rešenje.

I dok su joj se neke majke zahvalile na podeljenom snimku, ali i informaciji, drugi poručuju da je trebalo da ga „zadrži za sebe“ jer je snimak „brutalan“ i „uznemirujuć“.

izvor.žena.blic.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...