U Beogradu rođeno šest beba, a u prvom minutu posle ponoći njih četiri

Prve sekunde posle ponoći mama Nataša Radojević (19) iz Mladenovca u bolnici u Višegradskoj je rodila devojičicu Elenu koja je dugačka 50 cm i teška 2.950 grama.

Dec. 24, 2014 - Albuquerque, New Mexico, U.S. - Volunteer DEBBIE COOK, left, and CAROLYN GREEN, right, a hospital worker, dress a newborn baby in a stocking in the Mother Baby Unit at Presbyterian Hospital. For the past 35 years, babies born at Presbyterian Hospital on Christmas Eve and Christmas Day have been given handmade Christmas stockings. This year volunteers made 34 stockings., Image: 214019760, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Iznenada je bilo i dobro je prošlo, malo bolno ali sam izdržala. Termin je bio 27. decembar, prošao je i eto baš u Novoj godini se rodila Elena. Ne znam da li je tati javljeno, možda će vest u novinama da bude iznenađenje za njega u novinama – kazala nam je majka Nataša Radojević koju je odmah nakon naše ekipe posetio i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Doktorka Tatjana Blagojević koja ju je porađala kaže da je sve bilo spontano.

-Nije bilo nikakvih problema, beba je htela da se rodi u prvoj sekundi. Zaista je bilo sve spontano. Negde oko 23.50 ja i moja babica Krstinja smo polako krenule sa porođajem i beba je rođena bukvalno u prvoj sekundi – kazala je doktorka.

Prvi dečak rođen 2016. godine

a5ffd346a0951f8f0b7a77319b6b4580
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Prvi dečak rođen 2016. godine
pin on pinterestshare it
Samo jedan minut nakon ponoći Milica Drobnjak (35) u bolnici u istoj bolnici carskim rezom rodila je dečaka dugačkog 54 centimetra i teškog 4.350 grama.

Prva beba rođena u GAK “Narodni front”
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Prva beba rođena u GAK “Narodni front”
pin on pinterestshare it
Još jedna devojčica koja se rodila u porodilištu “Narodni Front” u 00.01 novogodišnju noć u Beogradu učinila je čarobnom. Njena majka Tijana Topalović je iz Vrnjačke Banje. Porođena je carskim rezom, a beba je teška 3.500 grama.

d74d672cbe285b8b58c253f13325a396

Četvrta beba rođena svega minut posle prve, u 00.02 sata je dečak Vuk, težak 3.700 grama, a njegova majka Milina Petrov (27) sa Zvezdare dočekala nas je sa širokim osmehom.

– Sada mi se samo spava. Sve je u redu, mnogo sam zahvalna babici i doktoru, predivni su bili, kako su oni mene izdržali u stvari, stvarno, svaka čast njima… Nisam očekivala da ću se poroditi večeras. Tata je saznao, srećan je i nije očekivao tako brzo, termin je bio 7. januara, ovo nam se baš brzo desilo – kazala nam je majka Milina Petrov.

U Porodilištu “Zemun” u novogodišnjoj noći bilo je sedam porođaja, šest pre ponoći i jedan posle.

– U 00.20 sati mama Jelena Strujić rodila je devojčicu prirodnim putem, a želimo da istaknemo da je nekoliko trenutaka pre ponoći “majka hrabrost” kako smo je ovde nazvali, rodila četvrto dete dečaka. Sve bebe i mame su dobro – rekli su za “Blic” u porodilštu Zemun.

Još jedan dečak rođen je u porodilištu “Zvedara”.

– Jedna mama je u 00.20 sati rodila dečaka dugačkog 54 cm i teškog 3.900 grama – rečeno je “Blicu” u porodilištu “Zvezdara”.

U porodilištu “Dragiša Mišović” u toku noći očekuju se još dve bebe.

Novopečenim mamama i njihovim bebama ekipa “Blica” čestita ovaj najdivniji trenutak u životu.

izvor :blic.rs

Komentara
Loading...