U IŠČEKIVANJU NAŠE PRINCEZE : Dolazi načelnica,pogledaju se i govore hitan carski.

0

Bliži nam se termin porodjaja koji je bio predvidjen za 8.januar. pred novu godinu tačnije 30 decembra meni ispada čep i odlazim u Višegradsku kod svoje doktorke.

foto. Privatna arhiva mame Milice

Uradi ona pregled kaže sve je u redu sa bebom čuju se lepo tonovi,otvorena si dva prsta ima još vremena i pošalje me da odradim ctg kad sam već tu i kaže sestri da mi izmeri pritisak. Ulazim u prostoriju za ctg i sedam da mi se pritisak izmeri,ulazi sestra besna i govori mi da legnem na krevet,šta čekam. Kažem joj da doktorka traži da mi se izmeri pritisak koji je inače nizak na šta ona odgovara meni kako joj svaki praznik presedne zbog nas trudnica!.

Meni dok ležim kreće ubrzano da lupa srce,znojim se,nemam koga da pozovem da udje da me isključi jer mi postaje toliko loše da ću pasti u nesvest. Posle pola sata dolazi isključuje me sa ctga. Čekam rezultate u hodniku,izlazi ta ista sestra daje mi narukvicu bez reči obašnjenja idete u porodilište. Ja ne znam o čemu se radi. Pozdravljam se sa suprugom i odlazim. Gore me mere,kače na ctg koji toliko odzvanja a beba uznemirena toliko udara da doktor koji je bio tu čudom se čudi kaže lupa bubnjeve.

OSEĆAM SE SVE GORE I GORE 

Meni postaje sve gore i gore suše mi se usta imam osećaj da ću pasti u nesvest molim babicu da mi doda čašu vode kaže ne smem sada ćes primiti infuziju. Kače me hitno na kiseonik i infuziju i tri sata nikog da mi kaže o čemu se radi. Pitam svi ćute. Čujem samo da pričaju o gušenju ploda i mene kreće da hvata panika.

U to dolazi Nebojša Marković koji me pregleda i kaže :“Ja ovo da radim neću,nek radi ko hoće“. Posle tri sata neznanja mog spuštaju me na odelenje da ležim gde ostajem do 4.januara kada me pustaju kući jer sam bila dva prsta otvorena i porodjaj nije blizu. Prolazili su dani i na poslednjoj kontroli ja upitam doktorku svoju s obzirom da mi je prošao termin šta ćemo. Kaže ona:“Hoces da se poradjas 13.petak?“ Ja kažem :“Hoću!“. U petak dolazim ujutru oko 8 daje mi narukvicu i opet šalje u porodilište.

Završavam u istom boxu kao i prvog puta. Priključe oni mene na indukciju i čekaju a bolovi sve jači i jači,ja grizem čaršaf kako ne bih arlaukala od bolova. Dolazi načelnica koja mi buši vodenjak na suvo i još se svadjaju dežurna doktorka i ona koliko sam u stvari prstiju otvorena 4 ili 5. Ja osećam samo bol u donjem delu stomaka,krsta ništa. Pojačaju meni indukciju gde su bolovi sve jači i jači. Dolazi babica i kaže „Guraj“!. Ja gura al neće,grlić čvrst.

MORAMO NA CARSKI 

- Oglasi -

Otvaram se 6 prstiju i to je to. Pri tom aparat sat vremena za ctg nije pokazivao otkucaje bebinog srce. Dolazi načelnica,pogledaju se i govore hitan carski. Potpisujem ne znam ni šta potpisujem i vode me. U medjuvremenu ženi iz susednog boxa pozli mene sklanjaju sa nosila i prebacuju na drugi sto gde mi kače kiseonik i ctg. Kad je načelnica videla sta rade počela da se dere na njih :“Šta radite to,hitno ženu u salu!“.Dok se spuštamo liftom nizbrdo govore mi da dišem kako beba ne bi ostala bez kiseonika. Ulazim u salu gde poslednje čega se sećam da me pitaju kako se zovem i koja sam krvna grupa.

I NA SVET JE STIGLA MOJA PRINCEZICA 

Kada sam se probudila iz anestezije već sam u sobi. Gde mi dovode bebu i govore :“Devojcica,rođena u 13:28, 3600,52 dugacka“. Moja Helena,svetlost koja je carskim putem dosla na ovaj svet. Boravak u bolnici se odužio jer je dobila infekciju oka. Ali kako i ne bi kada se sve bebe brišu istom pelenom nakon dohrane u porodilištu. Eto sada smo konačno kod kuće i uživamo i sada imamo 16 dana.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Vredi preživeti sve to jer ipak na kraju u rukama držiš novi život koji je smisao svega. .Zgrožena i razočarana doktorima u Višegradskoj.

Hvala mami Milici na ovoj priči prava lavica šta je sve pretrpela . Jako je teško kada najlepši događaj pretvori se u košmar i strah za drugim detetom !! Maloj Helenici želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . mama Milica 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVO DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA !!!!

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

 

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...