U toku porođaja saopštili su joj tužnu vest : Počelo je sa čudnim nalazima krvi, a onda je usledila strašna dijagnoza

Prvog marta postala sam majka predivnog dečaka. A uz dečaka sam dobila i zastrašujuću dijagnozu koja je ustanovljena upravo dok sam ga donosila na svet.

 

Tako svoju priču počinje Kortni Kigli (25) iz Ajove. Na svet je donela malenog Džejsa koji je rođen potpuno zdrav. I ona sama na porođaj je krenula, barem je tako mislila, potpuno zdrava. Međutim, nalazi krvi urađeni kada je stigla u bolnicu pokazali su da to nije tako. Zapravo, pokazalo se da Kortni ima nula belih krvnih trnaca, zbog čega nije mogla da dobije epiduralnu anesteziju, a zbog čega je i sve vreme porođaja morala da bude na transfuziji krvi.

Kortni nakon porođaja, sa sinom i verenikom

FOTO: PROFIMEDIA

- Oglasi -

Bio je to divan i pretužan dan za nju i njenog verenika. Divan jer su postali roditelji i tužan jer je otkriveno da Kortni boluje od akutne mijelocitne leukemije, maligne bolesti krvi. Ono što je srećna okolnost, kažu lekari, je da je sva sreća da je zatrudnela jer je inače bolest mogla da prođe nedijagnostikovana još dugo, sve dok ne bude nikakve šanse za izlečenje.

Zbog toga su i majka i dete i dalje u bolnici, a lekari pokušavaju da sastave plan lečenja. Ono što sigurno znaju je da će morati da se presele iz svog gradića u Ajovi kako bi bili bliže ustanovi u kojoj će se Kortni lečiti.

– Čvrsto sam rešena da se ne predajem i da dam sve od sebe da pobedim ovu strašnu bolest jer želim i moram da budem tu za bebu i svog verenika – kaže ova hrabra mama, a ljudi širom Amerike uveliko skupljaju novac kako bi joj olakšali troškove lečenja.

izvor.zena.blic.rs

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)