Ukoliko tokom menstruacije zapazite sledeće simptome, možda bi trebalo da se zabrinete

0

Ginekolog Meri Džejn Minkin navela je simptome tokom menstrualnog ciklusa, zbog kojih bi trebalo da se zabrinemo. Svaka žena dobro zna kako njeno telo funkcioniše tokom ciklusa, kao i koliko mesečno iskrvare, ali ova tri znaka bi trebalo da navedete svom ginekologu.

Odlivi su se povećali
Ona objašnjava da povećano krvarenje može biti znak brojnih problema, pa bi zato bilo dobro da svoj ciklus pratite i preko aplikacije na mobilnom telefonu. Tačno zabeležite koliko ste koji dan krvarile, a ako primetite da se ono povećalo, odmah ginekologu.

Simptomi PMS su postali intenzivniji
Uvidele ste da vam je u poslednje vreme PMS intenzivan, pa ste razdražljive, nervozne, depresivne no inače. Verovatno je da patite od predmenstrualnog disforičnog poremećaja, koji se pojavljuje kod tri do osam odsto žena. Kako biste ga ublažile, unosute više vitamina B6, ali svakako odite i na lekarski pregled.

- Oglasi -

Jači grčevi nego inače
Ako su bolovi i grčevi pojačani, to je alarmantna situacija. Može biti znak endometrioze – poremećaj u kojem tkivo koje normalno oblaže unutrašnjost materice raste izvan nje. Svakako, ako primetite ovakve promene, pregledajte se.

Izvor: net.hr

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE

- Advertisement -

Komentara
Loading...