Ukrajinski pedijatar:Reći ću vam zašto vas vaše dete ne poštuje!

0

Današnja deca definitivno ne znaju da pokažu poštovanja prema svojim roditeljima – barem ne onakvu kakvu su naše generacije morale pokazivati svojima, a o prošlim generacija da i ne govorimo.

To je ujedno i jedan od jako važnih pokazatelja kuda svi mi kao društvo idemo – srljamo u svet otuđenja, a o deci, navodno, brinemo više nego ikada.

ALI, da to definitivno nije tako dokazao je poznati Ukrajinski pedijatar doktor Komarovskiy jednim kratkim odgovorom kojim je odgovorio roditeljima na pitanje –

„Naš stariji sin koji ima 7 godina često se prema nama zna ponašati bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i ponaša se prema njemu svisoka. Molim vas, recite nam što da radimo, kako da ga promenimo?“

Doktor Eugene Komarovskiy kratko je odgovorio:

- Oglasi -

„Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji.

Možete vi svom sinu pričati što hoćete, ali dok vaš sin ne bude doživio situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može napraviti više, bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete zaista naučiti nečemu tek će tada dete naučiti ceniti ga.

A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi pune rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju, no dete još uvek ne može shvatiti taj koncept jer realno još uvek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Nikako poštovanje koje je otac usadio u svoje dete. Jer poštovanje se ne uči rečima, ono se zarađuje delima.

Izvor: buka

Foto pixabay
Autor/Izvor buka

- Advertisement -

Komentara
Loading...