Umesto da planirate venčanje, bolje se pozabavite planiranjem života u dvoje.

10 zapovesti pre udaje: Svaka žena mora da zna!

ljubav

Odluka da se za nekoga udate je jedna od najvećih i najvažnijih odluka koje ćete doneti u životu. Umesto da planirate venčanje, bolje se bavite “planiranjem života u dvoje”. Zato morate znati mnoge stvari o svom izabraniku pre nego što kažete Da, kako biste bili sigurni u vašu kompatibilnost. Ljubav jeste osnova braka, ali nije garant njegovog uspeha. Neki karakteri jednostavno ne mogu da se uklope.

- Oglasi -

Ovo su neke od bračnih lekcija koje treba da imate na umu:

1. Čak i ako se “savršeno” uklapate, postojaće momenti kada biste najradije “zgromili” svog bračnog druga i to je sasvim normalna stvar. Iako vas često savetuju da u krevet ne ležete besni jedno na drugo, često upravo to treba da učinite kako biste izbegli raspirivanje nepotrebnih sukoba.

2. Koliko god da ste bliski, muž ne sme da ti bude sve u životu. Moraš imati društveni život koji se ne oslanja na njega. Moraš imati svoj život koji nije vezan za brak.

3. Nekad je od razgovora još važnije da umeš da slušaš šta partner ima da kaže. U stresnim situacijama je važno razgovarati o emocijama, ali ako te nešto kod partnera nervira, više od priče kako se ti osećaš povodom toga, može da pomogne slušanje njegovih razloga zašto to radi. Razumevanje motiva za njegove kretenske postupke može da umanji i tvoju i njegovu nervozu i donese oproštaj.

4. Deljenje kreveta i životnog prostora nije lako. Dok jednom ne postane normalno.

5. Muškarci shvataju kao ličnu uvredu vaše odbijanje seksa. Uvek.

6. Muškarci su romantični na svoj način. Možda vas neće obasipati cvećem i bombonjerama, priređivati vam večere uz vino i sveće, ali ako malo bolje obratite pažnju, primetićete da oni rade svašta za vas kada misle da ih niko ne gleda.

7. Brak se vrti negde između ljubavi i frustracije, kompromisa i individualnosti.

8. Ne udaješ se samo za njega, već i za njegovu celu familiju. Koliko god da te je smaralo da posećivanje rodbine na važne porodične datume, sada ćeš to morati da radiš duplo. Još kad kreneš da u svome mužiću prepoznaješ iritantne osobine i navike njegovih tetaka, baba,, ujaka… Milina.

9. U braku ćete oboje morati da se menjate. To je stvar prilagođavanja, a ne namere.

10. Male stvari postaju bitne. Male stvari imaju tendenciju da se nagomilavaju. Male stvari koje na početku ni ne primećujemo mogu početi da nas izluđuju u braku. Baš zato što su sitne i težimo da ih zanemarimo. Zanemarivanje sitnica vodi do velikih problema. Raščišćavajte probleme u začetku.

Pre nego što uronite u bračne vode, budi svesna u šta se upuštaš. Razbijanje iluzija u samom startu pomaže da održite zdrav odnos.

E tako sada kada ste ovo pročitali pogledajte još par zanimljivih tekstova 😉

Kako da usrećite ženu za 5 minuta ?

ISTINITO :Šest stvari koje smo naučile od Pepeljuge

SAZNAJTE :Izbor muškarca govori o vama mnogo više nego što mislite

Bez greške: Rešite test i saznajte šta vas čeka u ljubavi

15 stvari koje vam niko neće reći o braku

Podelite sa prijateljima ovaj tekst ako vam se dopao i ako vam je bio od koristi :* HVALA

 

Komentara
Loading...