UN dijeta je prosto savršena: Skinite do 25 kilograma BEZ GLADOVANJA

0

Ono što UN dijetu čini karakterističnom u odnosu na većinu ostalih jeste njeno trajanje, ali i to što, kako kažu, ukoliko je držite punih 90 dana, postižete najvažniju stvar – metabolizam će vam se trajno ubrzati.

Ono što još UN dijetu razlikuje od drugih je što ona sebe i samim imenom ne svrstava u klasične dijete, što joj kaže i ime, koje bi u bukvalnom prevodu bilo „nedijeta“. I zaista, kada pogledate listu dozvoljenih namirnica, primetićete da vam je dozvoljeno baš sve. Caka je u tome šta, kako i kada kombinovati kako biste došli do željenih rezultata.

Frape od tri namirnice sprečava nadutost i garantuje ravan stomak

A kako se to kombinuje? Ključ je u četiri dana – proteinski, skrobni, ugljenohidratni i voćni (vitaminski) dan.

Važna napomena je da iako postoji voćni dan, svih 90 dana držanja dijete je konzumiranje voća dozvoljeno, ali u sledećim količinama – po dve iste voćke (ili samo 1 banana) ili šaka suvog voća (do osam komada).

A ovako izgleda pregled dana:

1. DAN: PROTEINSKI DAN

Doručak: voće po izboru, važno je da se izaberu dve voćke iste vrste. Izuzetak je banana, koja ne ide u paru, dnevno je preporučena jedna banana.
Možete da izaberete dve pomorandže ili 2 jabuke ili dve kruške. Dan možete da započnete i šakom suvog voća, (odvojite osam komada).

Ručak: obrok započnite sa tri decilitra supe bez rezanaca. Ako niste ljubitelj supe, zamenite je

Par važnih napomena:

– Minimalna pauza između obroka je ovakva: prvog dana 4 sata, drugog i trećeg dana 3 sata, dok je za vreme vitaminskog dana pauza dva sata. Nakom osam sati uveče ne treba više unositi hranu u organizam.

– Nakon jednog kruga od 7×4 dana, odnosno 29. dana, sledi vodeni dan gde celog dana pijete samo vodu.

– Kafa i čaj su dozvoljeni, ali bez šećera. Poželjno je sokove uopšte ne unositi, ili ih piti u najmanjoj mogućoj meri.

– Obroci se ne preskaču.

– Svakog dana treba da se popije oko dva litra vode.
mlekom ili jogurtom. Samo nemojte da kombinujete ove dve vrste namirnica. Glavni obrok neka vam bude 250 grama kuvanog ili pečenog mesa. Ukus mesa možete da osvežite dodatkom povrća. Salatu možete da jedete u neograničenim količinama, ali u nju možete da stavite maksimalno 1 kašiku ulja. Ručak možete da upotpunite i kriškom hleba, preporuka je da to bude onaj integralni. Izvor proteina umesto mesa mogu da budu i jaja, odnosno tri kuvana ili pečena jaja. Dozvoljena je soja.

Večera: za večeru ponovite ručak, ali bez hleba i supe. Peporučuje se da porcija za poslednji obrok bude pola manja u odnosu na porciju centralnog obroka.
Minimalni razmak između obroka je četiri sata. On može da se produži, ali ne ispod ove granice.

Dijeta u DUGINIM bojama namenjena dojiljama

2. DAN: SKROBNI DAN

Doručak: voće
Preporuke za doručak se prenose iz proteinskog dana, preporučuju se 2 pomorandže ili 2 jabuke ili 2 kruške, 1 banana ili šaka suvog voća.

Ručak: pun tanjir kuvanog pasulja, graška, sočiva, krompira, uz dodatak začina, soli, vegete, bibera, kečapa ili kuvanog paradajza. Uz povrće možete da pojedete i krišku hleba, integralni ostaje kao najbolja preporuka. Salata se ne isključuje, ni njene neograničene količine, začinjene, kao i tokom proteinskog dana sa 1 kašikom ulja.

- Oglasi -

Večera: poslednji obrok mora da protekne bez hleba. Hrana se prenosi sa menija za ručak, samo su količine prepolovljene

VMA plan ishrane leči i celulit i višak kilograma

3. DAN: UGLJENOHIDRATNI DAN

Doručak: voće po izboru, stara preporuka koja lakšava izbor glasi: 2 pomorandže ili 2 jabuke ili 2

Koliko se kilograma gubi?

U prvih 10 dana dijete može da ne dođe do gubitka telesne mase, ali se onda dešava nagli gubtak, i to čak tri do četiri kilograma.

Za 90 dana, koliko traje dijeta, odnosno njen prvi ciklus, može da se izgubi od 18 do 25 kilograma. U tromesečnom periodu pauze nakon dijete treba da se skinu dodatna tri kilograma, koja pokazuju da je došlo do ubrzanja metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba da ponoviti, posle isteka pauze.
kruške, 1 banana ili šaka suvog voća

 

Ručak: kuvana testenina uz dodatak začina, kečapa ili drugih dodataka. Umesto testenine možete da odaberete picu. UN dijeta dozvoljava picu sa kečapom. Ako ne uživate ni u testenini ni u pici, zamenite ih slanim pecivom. Na primer, sa tri kifle.

Večera: dva tanja parčeta torte, ili tri do četiri kolača, ili tri do četiri kugle sladoleda. Ovaj slatki niz obavezno nastavite jednom štanglom čokolade za kuvanje.

Kako izgubiti neverovatnih 3 kilograma za samo 7 dana! Ovaj recept su čak i vaše bake koristile

4. DAN: VOĆNI (VITAMINSKI) DAN

Doručak: voće po izboru ( 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća).

Ručak: mešano voće, koliko god želite

Večera: poslednji obrok sledi slatko pravilo ručka, tokom večere možete da jedete koliko god želite voća. Dobro je slediti savet da količina voća koje pojedete za večeru bude pola manja u odnosu na količinu voća kojim ste častili sebe za ručak.

– Za vreme vitaminskog dana možete da uživate i u svežem povrću, sokovima i kompotima bez šećera, pečenom voću, suvom voću, orašastim plodovima i semenkama.

Nakon ciklusa od 90 dana, trebalo bi da su se svi neželjeni kilogrami istopili. Ukoliko je ipak nešto ostalo i smatrate da treba ponoviti ciklus, obavezna je pauza od 90 dana.

izvor.zena.blic.rs

Topi salo na stomaku, ubrzava metabolizam: Sirova namirnica protiv masnoća

- Advertisement -

Komentara
Loading...