Upoznajte NAJMANJU BEBU NA SVETU: Emilija je teška samo 225 grama! Pogledajte samo te nogice!

0

Ona je najmanja rođena beba na svetu koja je preživela, a vi imate čast da je vidite

Emilija Grabarčik je najmanja rođena beba na svetu koja je preživela. Imala je samo 22 centimetra i 225 grama kada je došla na svet. Doktori su je nazvali „mali borac“.

Kada je rođena, Emilijino stopalo je bilo veličine nokta od palca, piše Daily Mail. Ipak, ona je pobedila sva očekivanja i devet meseci kasnije je počela da napreduje „krupnim koracima“.

Emilijini roditelji, Lukas i Sabina su, zajedno sa profesorom dr Svenom Šermajerom, morali da donesu tešku odluku u Sabininoj 26-toj nedelji trudnoće. Naime, beba nije primala prehranu zbog problema sa posteljicom i sigurno bi umrla u stomaku.

Lukas i Sabina su potpisali dozvolu za obavljanje carskog reza, želeći da se dogodi čudo i da njihova ćerka preživi.

U toj nedelji razvoja, bebe obično dosežu težinu do 600 grama, ali Emilija je zbog problema rođena znatno manja.

Bilo je veliko pitanje hoće li preživeti.

Pravo je čudo da je Emilija uspela. Ništa ne bi izašlo na dobro bez njene volje i snage, ali sa njom su se borili i pedijatri, ginekolozi i dečji hirurzi – kaže dr Baman Garavi, šef Dečje klinike u bolnici Santa Meri u Nemačkoj.

Sa samo 340 grama, mala sićušna beba je imala operaciju stomaka, ali  i to je preživela. Hranjena je preko izuzetno male cevčice, a sestre su joj osvežavale telo pomoću vate umočene u zaslađenu vodu, koja je opuštala i umanjivala joj bolove.

Doktori su se složili da joj daju nadimak „mali borac“.

Prvih šest meseci je bilo jako teško, ali onda je Emilija počela da se razvija. Sad ima 3.200 grama i liči na pravo novorođenče.

– Ni veća deca nisu uspevala, pa smo živelu u strahu i suzama. Očigledno je Emilija želela da ostane sa nama – kažu presrećni roditelji.

ŽIVOTE DRAGI NAJEŽILA SAM SE KAKVA JE TO VOLJA ZA ŽIVOTOM !! BRAVO MALIŠA !!

Komentara
Loading...