Upozorenje lekara na kobnu naviku koju imaju mnogi roditelji: Nikada ne spavajte ovako sa bebom!

0

Ne postoji lepši osećaj od onog kada vam sete spava na grudima, u šta su se uverili brojni roditelji. Ipak, jedan otac, po struci doktor, upozorava kako takvo spavanje može završiti velikom tragedijom kakva se dogodila njemu.

Doktor Sem Henk ispričao je svoje iskustvo i upozorio roditelje da ne ostavljaju bebe da im spavaju na grudima.

On je 2010. godine ležao na kauču sa svojim sinom Čarlijem koji mu je zaspao na grudima. Nekoliko minuta kasnije zaspao je i sam otac, a kada se probudio dogodilo se ono što je najveći strah svakog roditelja. Maleni Čarli je preminuo.

- Oglasi -

Dečak je preminuo zbog sindroma iznenadne smrti (SIDS), a doktor Henk i njegova supruga su nakon smrti bebe pokrenuli fondaciju koja edukujue roditelje o najsigurnijem spavanju beba. Oni ističu kako puno beba umre tokom spavanja s roditeljima. Često se dogodi kako beba sklizne s grudi roditelja ili ako spava s njima u krevetu, roditelji je uguše tokom sna, a da toga nisu niti svesni.

Fondacija apeluje na roditelje da uvek svoje bebe stavljaju da spavaju u dečji krevetić ili kolevku bez obzira da li se radi o dnevnom ili noćnom spavanju, kao i da nikada ne spavaju sa svojim bebama na krevetu koji je predviđen za samo jednu osobu.

izvor .Večernji.hr

PROČITAJTE I OVE JAKO KORISNE TEKSTOVE !

- Advertisement -

Komentara
Loading...