Uspavajte svog mališana u šest JEDNOSTAVNIH koraka

0

Evo nekih saveta koji će vam pomoći u uspavljivanju vaših mališana:

Foto: Shutterstock

1. Pripremite bebca za spavanje.

Jednom kada beba nauči da se vreme za spavanje približava, može početi da se sprema za ono što dolazi. Probajte na napravite neku vrstu rituala, na primer, okupajte je, zatim navucite zavese, pročitajte priču i smestite je u krevet. Potrudite se da svake večeri pratite ritual koji se smislili.

2. Vreme je za spavanje bebo.

Pričanje sa bebom može da pomogne. Iako možda ne razumeju šta pričate, ponavljanje iste rečenice svake večeri postaće deo rituala pred spavanje. „Vreme je za spavanje Marko, lepo spavaj,“ i poljubac, ili šta god kažete pre spavanja bi trebalo da ponavljate svake večeri.

3. Umirite vašu bebicu.

- Oglasi -

Kada ste završili večernji ritual, cilj je da umirite bebu i konačno je uspavate. Bebe se smiruju i reklaksiraju na različite načine, poput ljuljanja ili blagog tapšanja po leđima. Ono što je upalilo vašim prijateljima, možda neće vama, ali kada shvatite šta je to što bebu smiruje – držite se te metode.

4. Znakovi uspavanosti.

Novorođentu je lako primetiti kada je pospano.. ono zeva, trlja oči i plače. Ali kada beba ima oko 4-6 meseci, dobra je ideja pratiti rituale i raspored spavanja. Dobro obratite pažnju na znakove da im se spava, jer preumornoj bebi ili detetu je teško da zaspi ako taj momenat prođe, zato što se hormon kortizol ispušta.

5. Stavite je u krevetac dok još nije skroz zaspala.

Najbitniji deo uspavljivanja bebe, nakon smirivanja, jeste da je stavite u krevetac dremljivu, ali i dalje budnu. Trebaće vam vremena da uhvatite taj momenat, jer bebe mogu brzo zaspati, ali vredi jer ćete ovako izbeći da se navikne na spavanje u vašim rukama.

6. Položaj za spavanje.

Pratite savete stručnjaka kada su u pitanju položaji spavanja bebe. Preporuka je da bi bebe trebalo da spavaju na leđima.

- Advertisement -

Komentara
Loading...