Uvek tražite više mišljenja o svom stanju, i stanju vaše bebe !

0

Veeliki pozdrav! mi da se javimo da vas pratimo još pre nego što smo I planirali detence naše. Nema priče o porođaju I iskustva oko trudnoće na vašem sajtu a da ga ja nisam pročitala pa prepričala suprugu.

FOTO.privatna arhiva naše čitateljke 

Nakon bezbroj divnih sličica, rešimo suprug i ja da je vreme da napravimo još jedno ljudsko biće na ovoj planeti. Naime, muž i ja venčali smo se u maju, odmah smo počeli da radimo na bebi, prolazilo je vreme i ništa se nije dešavalo, svaki ciklus sam dočekala sa suzama u očima i hiljadu pitanja, da nismo bolesni? Iako smo mladi, možda nešto nije u redu i spremali se da sledeci mesec uradimo analize.

Taj period je za mene bio baš bolan. Svaki dan sam plakala i molila Boga da mi olakša.

IZNENAĐENJEEEE

Šest meseci je prošlo. U oktobru primetim ja, ciklus zaostaje tri dana, ali mislim se, sigurno nije to, neću da radimo test jer znam da je negativan, uveče ne je jako stresao bol u stomaku pa sam očekivala vešticu ujutru. Jutro je došlo, muž otišao na posao, a meni nešto neda mira. Usudim se da izvučem jedan od zaostalih testova i uradim, sva snuždena uranjam pločicu u uzorak, i odjednom, puf! Dve crte.

Ne! Nije moguće! Trudna saaam!:) Odmah zovem muža ali mi se ruke tresu i greškom.okrenem mamu, uspit i njoj ispričam, ona skače od sreće sa druge strane sto pitanja, kažem prekini vezu, muž ne zna.

Zovem muža i govorim dodji kući, on govori pa ne mogu, gužva je, kako da ostavim sve i krenem. Ja govorim, ali test je pozitivan. Prekida se veza. Dva minuta je prošlo on uleće na vrata, grlimo se, ljubimo, ja plačem, tresem se od uzbudjenja. Naravno da smo radili na tome, ali bilo je iznenadjenje!

Već na početku problemi 

Odmah zakazali pregled, na pregledu kuca srculence, ja plačem. Muž gleda sa suzama u očima, pa to je naša mrvica, od nje će postati beba, deo mene i deo tebe istovremeno. Ali nažalost odmah krecu i kontrakcije, i to u toku pregleda, utrogestan i strogo mirovanje. Koliko sam bila razmažena da mi je muž u tri ujutru spremao pomfrit, a tek što se bebi jela čokolada, pa ja to ne mogu da vam opišem. Jadnik, kupao me, oblačio, nosio bukvalno do wc a.

Morali smo da se odlučimo za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi.

Beba je prenisko opet mirovanje 

Na sledećoj kontroli, ne valja, beba prenisko. Opet utrogestan, mirovanje. Sledeća kontrola placenta praevia, jao ne. Na sledećoj kost prepolovila matericu beba ne može da izadje preko. Na sledećoj se pojavljuje miom u materici. Na sledećoj visok krvni pritisak, otkrivena srčana mana koju sam nasledila od oca a sad mi je zasmetala. Već mi je bilo dosta svega, i ležanja i plakanja i pitanja da li će beba biti dobro

Da se oraspoložim izlazim sa mužem u kupovinu, kupili za našeg dečaka gomilu stvarčica. Medjutim, od sladoleda koji sam pojela boli me zub, zubari ne smeju da ga operišu u osmom mesecu, trudnoća je visokorizična. Boleo me mesec dana, toliko da sam.kosu čupala i nikako nisam spavala, mislila sam da će porođaj biti mačiji kašalj za mene. Ali bebac neće napolje, ostvari kasnije saznajemo da se od one kosti beba nije ni mogla spustiti.

POROĐAJ

Termin prošao dve nedelje, pritisak 170/110 ostajem u bolnici, dobijam bolove. Ctg ne registruje, ispada čep, krvarim, bol stigao na dva min traje 45 sek, ne mogu da predišem, ctg ne pokazuje. Otvorila se dva prsta i na pregledu puče vodenjak, voda gusta zelena, trk u salu, vode me i ništa ne znam da je to opasno za bebu i sve.

I moja ljubav je stigla na svet 

Budim se, beba je dobro, sto puta sam pitala za njega, dobio osmicu, 3350, 52 cm, kukam kako me boli rana, babica mi ga stavlja u ruke, na tren ništa ne osećam vise, mirišem ga, tepam mu, on se promeškolji, odmah sam osetila da je moj.

KAKO SAM KORISTILA MOĆ UMA DA SE PORODIM NA BEZBOLAN NAČIN

Uveče mi babica govori, sada je sve u redu on je danas dobio kolosteum, zato je i proveo ceo dan na dojci, neće mu trebati antibiotici. Šta? Zar je bio u nekoj opasnosti a ja ne znam?

Dojenje nam je jedva krenulo, neće pa neće da vuče nakon dva dana dohrane, meni grudi punee, temperatura raste, a on neće, plače i zacenjuje se ali neće. Babica je ceo dan sedela pored nas i napokon uveče uz pomoć glukoze on povuče i poče da sisa. Hvala joj do neba! Naravno još nedelju dana sisali smo uz pomoc glukoze iz šprica. I uspeli. Ali nažalost samo do šest meseci.Moje stanje je postalo alarmantno, pritisak ponovo otišao u nebesa, otkucaji prešli 147, i zbog terapije, moj bebac je počeo da pije humanu. I super je napredovao.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME

Sada ima dve godine i pravi je nestaško i vragolan. Čitamo vas svaki dan. I želeni smo da čujete i Naše iskustvo. I želela bih da kažem da je meni tri ginekologa vodilo trudnoću. I svi su imali različita mišljenja, ali su mi svi i pomogli da iznesem do kraja trudnoću, svaki sam savet slušala do kraja. Ali se za sledeći bebicu jako plašim svoje prirode i fizionomije. Ko zna, možda me jos neka prelepa sličica i ohrabri ponovo! Divni ste, zaista!

Divna , ohrabljujuća i jako poučna priča . Hvala mojoj dragoj čitateljki . Želela je da ostane anonimna za javnost i ja to poštujem ! Malenom dečkiću želim divno i bezbrižno d1etinjstvo i da ga roditelji obraduju sa jednim batom ili sekom a možda budu i blizanci 😉 

autor priče . anonimna mama

izvor.devetmeseci.net. (interviju Sonja Milekić urednica sajta ) 

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI . POŠTUJTE AUTORA . ZABRANJENO KOPIRANJE !!

Svoj prvi porođaj nisam zamišljala ovako !!

 

 

Komentara
Loading...