ISKUSTVO JEDNE MAME SA VAKCINACIJAMA

0

E ovako.
Rodjena sam 1988 godine. Sa 7 meseci sam dobila ekcem, malo posle toga bronhitis koji je posle, na žalost prešao u astmu. Vakcine sam neke primila, a neke ne, jer kada bi me odveli da primim imala bih osip (ekcem) i nisam smela. Tako da izmedju ostalog nisam primila ni tu famoznu MMR vakcinu.vakcinacije

2014 godine zatrudnim i u 11 nedelji dobijem morbile. U gradu u kom sam živela bila je epidemija morbila. Tada nastaje prava agonija. 2-3 nedelje izuzetno visoke temperature, preko 39 stepeni a prvo tromesečje. Inače ginekolog moj je mamina poznanica i sećam se kada sam legla i kada je videla da bebino srce kuca i da je po njenom mišljenju sve ok, tek tada mi je rekla da je smatrala da beba neće preživiti ili će imati neke degenerativne promene.

Inače ja sam iz Republike Srpske. Ona me je uputila kod dobro poznatog dr. u Bg na UZ 4D, jer se ipak plašila. Kada sam mu rekla da sam bolovala morbile on nije mogao verovati. Jer je rekao da je moja generacija vakcinisana, ali ja nisam bila. Beba je, hvala Bogu dobro bila i živa i zdrava je rodjena. Sve  se srećno završilo.

Sada ima 15 meseci i pravi je nemirko. Sa 13 i po meseci sam je odvela i primila je vakcinu MMR. I ja sam strahovala od te vakcine zbog priča, ali isto tako sam se setila i svoje agonije koju sam preživela. Samo bih da naglasim da je suprug sa mnom dan i noć bio i nije se zarazio, vakcinisan je. Takodje je dolazio jedan 7- godišnji dečak kod mene i on je vakcinisao i nisam ni njega zarazila.

Ovu sam priču napisala da još jednom sve mame razmisle. Nikoga ništa ne nagovaram. Smatram da svako odlučuje o svom detetu, ali ipak i mi smo sve vakcinisane! Veliki pozdrav od mame iz Modrice

- Oglasi -

autor.teksta > anonimna mama iz Modrice

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Pročitajte i ovo

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...