Vaspitačica iskreno govori o razlozima zašto nikada ne bi upisala svoje dete u vrtić

0

Vaspitačica iskreno! Vaspitači u vrtićima su deci s kojom provode po nekoliko sati dnevno, gotovo kao članovi porodice. Deca se vežu za njih, vole ih i pamte ih celog života.

 

Međutim, vaspitači takođe imaju težak posao, puno dece u grupi i mnogo izazova. O tome je iskreno govorila jedna od vaspitačica.

U objavi na TikToku, vaspitačica i mama Jordyn jasno je izrazila svoje razloge zašto nikada ne bi upisala svoje dete u vrtić.

Jordyn je rekla da su mirna deca često zanemarena i prepuštena samima sebi, dok se vaspitači uglavnom fokusiraju na nestašnu decu i one koje su puni energije.

dete i vrtić
Pixabay

 

- Oglasi -

„Te mirne, poslušne dece su ostavljene same sebi da se igraju i da se zabavljaju sa drugom decom,“ priznala je Jordyn, dodajući da su normativi u vrtićima potpuno pogrešni i da ima previše dece u grupama, dok vaspitači često roditeljima prikrivaju istinu kako bi izbegli konflikte.

„Tokom ručka dogodila se neugodna situacija u kojoj je jedno dete maltretiralo drugo i na kraju ga čak ugrizlo.

Umesto da iskreno kažemo roditeljima da je njihovo dete bilo žrtva nasilja, bili smo primorani lagati da je dete provociralo drugo i da ga je ono ugrizlo, što nije bila istina,“ se Jordyn prisećala neprijatnog događaja u vrtiću.

 

Njena objava je brzo postala viralna i izazvala snažne reakcije roditelja dece iz vrtića, čija su mišljenja bila podeljena.

Neki su podržali njeno razmišljanje, dok su drugima mislili da sve zavisi od vrtića i vaspitača. „Moj dete ide u divan vrtić i potpuno verujem vaspitačima koji brinu o njemu.

Mislim da je ovo samo tvoje mišljenje, koje si stekla zbog iskustva u vrtiću koji možda nije najbolji,“ komentarisala je jedna od mama.

Foto Pixabay Pixabay

- Advertisement -

Komentara
Loading...