VAŽNA PRIPREMA ZA PORODJAJ

Trudnoća je posebno stanje i zato je važno pridržavati se određenih uputstava…

porodjaj

Svaka žena je bar jednom razmišljala o tome kako će izgledati porođaj kada ostane trudna i što sve može učiniti kako bi porođaj prošao u najboljem redu. Trudnoća je posebno stanje i zbog toga je važno pridržavati se određenih uputstava kako bi sve prošlo dobro.

- Oglasi -

Kako teče prirodni porodjaj ? (PROČITAJTE)

Najvažniji deo trudnoće je i priprema za porođaj. Sigurno ste već mnogo toga čuli jer vam kao budućoj majci nije svejedno kako će proći taj trenutak kada na svijet treba doći vaša beba.

Organizacija podrazumeva i manje stresa i najbolju pripremu za porođaj. Bilo bi dobro kada bi već sada razgovarali sa svojim najbližima o pomoći koja će vam trebati nakon što se porodite.

 Kako okrenuti bebu u pravi položaj za porodjaj (PROČITAJTE)

Razgovarajte sa suprugom o tome kako vam on može pomoći, sa roditeljima i bližim rođacima. Važno je da se na vrijeme osigurate tako što ćete nakon dolaska kući s bebom imati potrebnu podršku da se vi i vaša porodica što prije naviknete na novonastalu situaciju.

Priprema za porođaj podrazumijeva i pripremu zaliha. Organizujte se tako da skuvate više obroka i zatim zamrznete kako bi kasnije mogli samo podgrijavati, bez da trošite vrijeme na pripremu ručka. Nažalost ne možete znati koliko će vam nova situacija bar na početku dozvoljavati da radite sve što ste i prije obavljali.

Mamice pripremi se za porodjaj : Vežbice za disanje (PROČITAJTE)

Najvažnije je da pripremite torbu za porodilište kako biste kada dođe taj tretnutak samo otišli u bolnicu sa svim potrebnim stvarima. Kako svako porodilište ima svoja pravila bilo bi dobro da se raspitate što smijete ponijeti, a što ne.

Uz sebe bi trebali imati veliki i mali peškir, jednokratne gaćice, uloške (koji su potrebni odmah nakon porođaja), vlažne maramice, toalet papir, papirne maramice, čarape ako će vam biti hladno tokom porođaja, trudničku i zdravstvenu knjižica i nalaz krvne grupe.

Ricinusovo ulje olakšava porodjaj (PROČITAJTE)

Ne zaboravite na opremu za bebu. Proverite imate li odeću, pelene, kozmetiku, sve za dojenje i povijanje. Držite uz sebe sve najvažnije brojeve koji bi vam mogli zatrebati.

Dakle:da bi se trudnice dobro pripremile za porođaj, potrebno je da se tokom trudnoće spremaju fizički – kako bi stekle kondiciju, i psihički – da bi se oslobodile straha od porođaja i nepoznanica vezanih za njega.

Kako olakšati porodjaj (PROČITAJTE)

Dobro pripremljena trudnica zna kako treba da reaguje u određenoj fazi porođaja – i tako pomogne i sebi i bebi

Obavezno dok ste trudni idite u školu za trudnice, tamo ćete puno toga naučiti !!

Sada ste spremni za najvažniji trenutak u svom životu.

Ako vam je ovo koristilo PODELITE i sa ostalim trudnicama

PRATIE NAS I NA NAŠOJ FB STRANICI DEVET MESECI U MAMINOM STOMAKU

Komentara
Loading...